Några ynka timmar..

Sitter här på jobbet med morgonkaffet vid sidan om och vill att dagen ska rusa iväg så vi får hämta upp svägerskan, äta lite och sen åka vidare mot IKEA!! ;D Svärföräldrarna är ju redan där så vi joinar bara dom på kvällskvisten och imorgon så blire shopping.. jag vet, jag är lite fjantigt glad men älskar att gå på ikea. Rena drömaffären för mig!

Igår kväll kom vi även på att vi fick ju faktiskt presentkort på ikea av mina kollegor när vi gifte oss så där har vi nån tusenlapp och spendera. Tänk om vi hade glömt presentkortet hemma, vilken ångest!!

nånå, nu till annat.. jag hade sån fruktansvärd foglossning igår kväll, uscha! Visste inte hur jag skulle ligga för att inte ha ont. 2st alvedon senare, en kudde mellan låren och fosterställning ett tag så gick smärtan över..
Är disco i magen också var och varannan dag så någonting händer ju där inne :) <3

Nåväl, tänkte bara kika in med ett sista inlägg innan vi far. Ha en toppen valborgshelg allihopa.
Over and Out /N

Ny bil?

Idag har vi varit och provkört en ny bil.. En Opel faktiskt!! ;) så sjukt skön att köra och massa finesser och bra paket som man får med. En kanon familjebil och jag är såld på den! Men vi får se.. det är en DYR bil så det måste ses över lite låntagande m.m. Så här ser den ut iaf, en opel insignia (Är dock 2 olika bilder och bilen vi kollat på är svart men tog dessa bilder från google) men så här ser den ut ungefär iaf:




När vi varit och provkört bilen så var klockan mycket och vi blev lite slöa på matlagningsfronten så blev lite kinamat i kistan och efter det slocknade jag på soffan. Var faktiskt skönt att ta en liten vila, men man är ju så sjukt trött när man vaknar sen och ska försöka ta sig upp!

Blir snart sängen iaf och ladda batterierna för jobb imorgon och tripp till Happis. Åker direkt efter jobbet och kommer mest troligt hem lördag. Har längtat som tusan till denna dag. Att få gå på IKEA är som julafton! :D

bläääääää....!! /mike   <----- (mickes första blogginlägg)



Hahaha det är iaf vad min karl tycker om IKEA :)
Nä nu ska jag gosa lite med Pluto sen ta en snabbdusch och sen vill nog både jag och bebis gå sova känner jag!
Ha en bra helg alla mina kära vänner.. jag kör en uppdatering när vi kommit hem om vad vi inhandlat.


Over and Out/N

Magbild V.18

Ja, då vare dags för veckans magbild. Det har dock inte hänt så himla mkt på en vecka men eftersom magbilder är efterfrågade så skadar det väl inte med uppdatering veckovis :P
Jag som ser magen varje dag tycker ju inte den växer så snabbt men ni som inte träffar mig så ofta kanske ser skillnaden? :)


Helt sjukt vad jag längtar efter den lille i magen. Jag längtar efter allt som en bebis för med sig. Lyckan, kärleken och gemenskapen som par! Alla säger att "hoff, det kommer vara tufft också" och det vet jag. Men jag tänker inte på det jobbiga som kommer.. jag tänker på allt det positiva och all kärlek jag kommer ge som mamma! Att få ha lillskrutten i famnen och säga att han/hon har legat i min mage och är nu ute i världen. Jag vet att det blir lite tjatigt och kanske tråkigt för er som läser om detta eviga tjatande om graviditeten och lyckan men det kan inte hjälpas. Jag är lycklig som FAN och det skäms jag inte för det minsta!! :)





Nu ska jag ta och göra en hallon/banan smoothie och krypa ner i soffan med den blivande pappan!
Ha en bra tisdag allihopa.
Over and Out /N

Påskhelgen..

Jaha.. då var den underbara påsken slut! Men har ju haft 5 dagars ledighet så utvilad är man iaf.
Vi har faktiskt varit hemma i stan denna påsk men vi har åkt ut på dagsturer till svärföräldrarnas husvagn och grillat, umgåtts och legat och stekt i den härliga värmen! det sparade lite pengar samtidigt som det var ganska skönt att vara hemma lite också. Jag och micke har ju varit och flängt runt så många helger nu så en hemmahelg är inte heller fel.
Har faktiskt fått lite färg på sig också och det passar ju alldeles utmärkt inför våran smekmånad. 11:e maj bär det iväg mot turkiet.. Fasiken så skönt!! :) 2 veckor i den härliga värmen och badstranden! me like a lot.

Sitter här i soffan nyduschad och tänkte börja kocka mat snart. Har lite ångest över att jobba imorgon. Är ju som så skönt att vara ledig och man får ligga kvar i sängen på morgonen och mysa med hjärtat! Men men, man måste ju jobba för att ha råd att vara ledig, är det inte så?
Det är ju bara 4 dagars jobb sedan far vi på en helhelg till happis och IKEA med svärföräldrarna och husvagnen. Jag är dock inte jätterik men blir att kika på skötbord, spjälsäng och lite annat smått och gott. När man ändå är där tänkte vi.. sen är det ju bara så att IKEA har såååå fina saker :)

Lillskrutten har haft disco hela helgen och det känns helt underbart att jag börjat känna hur lillen rör sig. Det är ju inte lika kul för micke som inte kan känna något alls ännu men jag försöker peppa honom till att den dagen kommer snart. När bebis blivit större där inne och sparkarna kraftigare så kommer han också känna honom/henne. <3
Jag har även råkat ut för en "tidig foglossning" som BM sa. Jag har fruktansvärt ont i höfterna till och från. Svårt att hitta bra sovställningar på natten, och eftersom jag har det redan nu så finns risken att det bara kommer bli värre och värre med tiden. Men BM sa att blir det olidligt så får jag ett bälte och jag blir även sjukskriven. Vilket jag INTE hoppas på. Men vi får se, har jag tur så kanske det upphör. Undrar varje dag vad det är för en liten där inne.. är det en pojke eller flicka? Huvudsaken för mig är att skrutten är frisk och har det bra där inne.

Men nu ska jag ta och fortsätta ligga i fosterställning på soffan och kolla skit på TV. Ha en fortsatt bra måndag allihopa! p.s bilder från påskhelgen kommer senare.
Over and out /N

Magbild v.17

Ja alltså innan nästa UL så har vi inget exakt beräknat datum men är iaf i v. 17-18 nu typ.. Så slänger upp en efterfrågad magbild här :) den verkar stå still lite nu på växtfronten men det är bara jag som tycker det eftersom jag ser den ju varje dag. Jag längtar dock tills man har den där jätte stora, förhoppningsvis fina, runda bebismagen:





Längtar så efter våran lillskrutt! <3

Over and Out /N

Vagnbeställning och helgmys

Igår efter jobbet var vi på järnia och beställde vagnen vi vill ha. Den levereras i slutet på Juli.. Emmaljunga blev det och vi hittade en favorit ganska snabbt. Emmaljunga har ju sommarstängt så det går inte att beställa under sommaren och vänta till typ augusti känns ju lite sent med tanke på att skrutten kommer i September. Kan ju vara ganska lång leveranstid. Här nedan ser ni bilden på vagnen vi beställde. Vi fick med liggvagn, sittvagn, överdrag till sittvagnen och skötväska för ett bra pris så jag är nöjd ;) :



I helgen är det bara massa, massa mys på schemat. Micke jobbar förmiddagarna men kvällarna är han MIN! :)
så snart ska jag ta på mig tränings-skorna, koppla pluto och gå ut på en långprommis så micke får plocka upp oss på vägen hem från jobbet sen! Och ikväll blire att grilla flintastek med strips och hemmagjord sås och till efterrätt jordgubbar med grädde.. mums! 

Nästa vecka blire långledigt när det är påsk. Ska fråga bossen om jag får ledigt från onsdag så då blire skoter, grillning och pimpling för fulla muggar hela påskhelgen. Får bara hoppas vädret vill vara med också! Blir nog bara dagsturer men det är skönt det också.
Sen helgen efter det blire IKEA hela helgen med micke och svärföräldrarna, vi far med husvagn och får 2 hela dagar att springa på IKEA på :) ska köpa ett stötbord och lite annat smått och gott. kommer bli härliga veckor framöver! mycket att se fram emot. Vill att sommaren ska gå fort så våran lillskrutt kommer snart. Längtan efter den lille är obeskrivlig och jag längtar efter att få bli mamma. Kan tänka mig att den känslan är obeskrivlig. Eller vad säger ni som redan är mammor? :)

På tal om annat så vill jag tacka mina underbara vänner som finns vid min sida. De som stöttar mig i allt som händer och är glad för min skull när det sker nåt bra. Jag älskar er och ni vet vilka ni är <3 Utan er så vore livet väldigt tråkigt och meningslöst!

Nä nu ska jag ta och dricka ett stort glas vatten, ta på mig träningskläderna och ge mig ut i det soliga men blåsiga vädret! Ha en bra lördag kväll.

Over and Out /N

parakka...

Ja.. helgen spenderades då i parakka med Linnea och Jonny.. Det har varit en icke problemfri men svinrolig helg!

På fredagen anlände vi med bil och släp, lastade av skotrarna.. hoppade på dem och körde till stugan. När vi kom fram så var ju första tanken att elda i vedspisen för att få värme men något var fel med spjället eller skorstenen så hela stugan blev fylld i rök och ingen kunde vistas där inne. Jag och linnea öppnade alla fönster, tog varsin matta och började vifta som galningar för att röken skulle försvinna... måste ha sett sjukt roligt ut iaf :)
Sen efter röken avtagit lite så skulle vi börja med maten.. tacos stod på menyn och jag satte igång att steka köttfärs på gasolspisen, linnea småpysslade lite och grabbarna for ner på älven för att hämta vatten. Efter ett tag utbrister linnea från rummet bredvid: "FAN! Det ryker ju härifrån!!".. Då börjar det helt plötsligt ryka från eldstaden som vi inte ens hade eldat i? Linnea ut på gården och skriker till killarna att dom måste komma på en gång, jonny hoppade på skotern och körde upp på gården som att någon var döende och det visade sig att det var nåt spjäll som hade slagit in. Haha fy fan vilken panik vi fick och det var rökfyllt igen i stugan, dock inte lika mkt som första gången! Men jag sprang omkring med en stekspade i handen, linnea gormade på gården och köttfärsen stektes på stekpannan! Vilken katastrof!

Nåväl, sen på kvällen drack linnea och grabbarna lite öl och vi snackade skit och åt ostbågar.. Blev en ganska tidig kväll eftersom alla var helt slut. Och vi brassade på värme på toyoseten och gasolvärmaren så när vi vaknade på lördag morgon så var det ca. 32 grader varmt i stugan ;P lite småhett kanske?


Vi åt iaf frukost och sedan hoppade på skotrarna och begav oss till parakkanappet för lite tävling. Blev inte en enda fisk och ingen vinst på startkortet heller men vädret var ganska bra och humöret var ändå på topp. Efter tävlingen var slut så skulle vi tillbaka till stugan då min skoter helt plötsligt lägger av och det går inte ens att dra igång den längre. Vi fick inte bort remmen heller så var tvungen att skära bort remmen för att kunna bogsera den tillbaka. Oroad över att motorn skurit så var det inte mkt annat än att dra upp den på släpet och låta den stå där till hemfärd..

På kvällen var det spel och ölkväll (dock påskmust för mig) men det var supertrevligt och blev en lite senare kväll än fredagen!

Söndag var vi ut och pimplade och grillade i det vindstilla, härliga vädret! jag fick 2 aborrar och 2 mörtar.. Så det var ganska kul, var även något slags sjöodjur som simmade under oss som tog mickes krok och blänke och drog även i mitt spö men släppte efter ett tag men satan vilken bjässe det måste varit (förmodligen en gädda)!

Sen tillbaka till stugan, körde till parkeringen och lastade upp skotrar och tillbehör. Begav oss mot kiruna efter en toppenhelg och det kunde inte varit roligare. Det måste göras om!


Skotern iaf... det visade sig att det var remmen som klämmts fast i variatorn så det var bara att sätta en ny rem så var problemet åtgärdat. Skönt som tusan då jag trodde att det skulle vara en 10 000kr kostnad ;P


Sådär, en liten sammanfattning av helgen! Nu borsta tänderna och så ska jag och bebis hoppa i sängen...

Over and Out/N

V.15 + 3 eller nåt sånt :)

Din bebis är lika stor som ett äpple och vikten har fördubblats sedan förra veckan. Bebisen samlar på sig kalcium och kan suga på tummen. Nu kanske det börjar synas på dig att du är gravid.

Bebis:

Stor som ett äpple. Vikten har fördubblats sedan förra veckan, nu väger bebisen 50 g och är 9 till 10 cm mellan stjärt och huvud. Bebisen samlar på sig kalcium och skelettet blir hårdare och hårdare. Bebisen kan suga på tummen och är i princip färdigformad. Blodsystem, hjärta, ögon, öron, armar och ben finns nu klara i miniformat inför framtiden.


Du:

Det börjar synas på en del att de är gravida. Eftersom bebisen tar kalcium från dig behöver du få dig lite extra, finns bla i mjölkprodukter. Är du osäker på hur du får i dig allt du behöver under graviditeten så är du välkommen att skicka en fråga till våra duktiga kostrådgivare, se länk nedan. En del kvinnor känner svartsjuka, drömmer mardrömmar och är otrygga. Tala med din partner om hur du känner dig så han på bästa sätt kan finnas som ett stöd.

Lite info om hur våran skrutt utvecklas i magen! Jag längtar som tusan till nästa ultraljud.. vill ha MAJ NU!!! :D

Nu jobba lite..
Over and Out /N

Hopplös..

Ja, det är väl det minsta man kan säga om mig! Hopplös på att uppdatera här på bloggen.. Nu när man faktiskt har en liten skrutt att skriva om också så borde det inte vara så svårt att hitta ämnen att skriva om kan man tycka.

Är helt slut efter jobbet.. förstår verkligen inte hur fan man kan vara så trött hela tiden? Speciellt måndagar, men det är väl så när det är första dagen efter helgledigt :P
helgen som varit har iaf varit fullspäckade. I fredags gifte sig "syrran" med sin jim hemma i deras lägenhet.. det var jättefint och är så glad för deras skull. Efter vigseln blev det middag på bishop arms (stavelse?) Men blev grymt besviken på maten och servicen! den attityden de hade mot oss har man inte om man jobbar inom ett serviceyrke. Och speciellt INTE om det är ett bröllopspar som är och äter också. Men då vet man iaf att det är landströms som gäller hädanefter!

På lördagen var det tårta på dagen hos Marie som fyllde år. Sedan på kvällen så for jag och hjärtat och hämtade upp Marie & Ante för middag på landströms. Maten var kanongod och efter att gänget hällt i sig några öl och glas vin (och jag vatten) så åkte vi hem till marie där det var festligheter.. jag och micke stannade bara en stund eftersom vi var tvungen att åka och hämta våran lille pluto från barnvakten :) Slocknade direkt man kom hem och la huvudet på kudden som den pensionär man är..

Pluto är borta hela veckan.. han är med svärföräldrarna och arkar hela veckan och vilken separationsångest jag har. Saknar honom så ortroligt mycket och desstutom är det bara måndag och jag får se min lilla sötfis först på söndag :( hujja!!

Nåväl, här hoppas det mellan samtalsämnerna men det får vara så nu :) har ju så mkt olika saker att skriva om.
Vi var ju på UL för en vecka sedan och fick se lillskrutten.. jag var tydligen bara i V.15 men helt otroligt hur bra man ser lillen redan nu. Allt såg iaf bra ut och hjärtat slog för fullt! det var en lycka att få se våran bebis och jag längtar tills vi ska på nästa UL om 4 veckor då vi får se han/hon igen.

Här får ni en magbild iaf. Är nu i V.16:
vet inte om min mage är stor eller liten för att vara i v.16, vad tror ni?



Nä nu ska jag krypa ner med min älskade gubbe i soffan och gosa innan sängen ropar på mig..
God natt!

Over and Out/ N

.

RSS 2.0