Kärt besök!

Idag har varit en kanondag. Det började med att jag och Micke har fått sova inatt iaf. Molly vaknade vid 2-tiden och vid halv 5 tiden och ville ha mat. Annars har hon sovit gott :) Sen på morgonen så gick jag och Molly ut till vardagsrummet medans Micke och Pluto sussade på en stund till i sängen. Vid 8-tiden steg även dom upp ch vi drack morgonkaffe, packade ner Molly i vagnen och prommade runt lompissjön + lite till. Vi var väl ute i nästan en och en halv timme. Svinskönt! När vi kom hem så körde jag igenom med dammsugaren, plockade undan lite och slängde mig sen i duschen.

Vid halv 12 så kom min älskade Pappa, bonusmamma och 2 småbröder på besök. Dom kom från södra sverige igår och det var så underbart att se dom. Vi träffas ju inte så ofta eftersom dom bor nere i Småland och det är ju en bit att resa (man åker ju inte dit bara över en helg direkt). Molly fick en massa presenter och fick mysa med morfar och Biggan. Även lillebror Simon var vågad och ville hålla i systerdottern! Fick inte så många bilder men hann få nån när Simon håller i lillpigan iaf <3 Blir att umgås massor med dom nu när dom bara är här i 1 vecka.

        

Efter att pappa med familj åkt hem så tog jag och badade Molly efter att hon spytt ner sig typ 200 ggr :P Fotades lite också under "badstunden". Än så länge har hon varit så pass liten att vi har kunnat bada henne i tvättfatet men nu börjar hon bli lite för stor så jag ska och inhandla en badbalja i veckan! Det kostar att ha barn :)

       

Igår kväll hann jag även göra klart mitt tack-kort till Barnmorskorna på Gällivare BB! Så den ska skickas i veckan.. Jag blev så otroligt bra behandlad där och alla där på BB var underbara, så ett tack-kort var det minsta jag kunde göra. Och i onsdags så blev det ju lite pyssel med Tesse en stund så då hann jag göra en sida i "Boken om dig" också. Så här blev resultaten:


      
             Tack-kortet!

     
Saknas dock en bild på lillan som kommer senare!

Till veckan blir det bara massa, massa umgänge och promenader med vagnen. Imorgon ska jag träffa Sara och sen blir det eventuellt att träffa pappa och dom. Tisdag blir det prommis med Johanna och Max och sen åka med pappa o co. till Alalahti och hälsa på fammo och faffa. Så långt har jag planerat iaf. Blir nog en bra vecka :)

Jag avslutar väl här med några bilder på mina älsklingar:


   

   

   

Och förresten, tusen tack för alla kommentarer ni lämnar med tips, råd och annat! Jag glömmer alltid att svara men jag är väldigt tacksam för hjälpen! :)

Hoppas ni alla har haft en bra helg, det har då jag! Nu ska jag ta och sluta ögonen och sova en stund medans Molly också sover!

Over and Out/N

Snabbinlägg..

Ja, blir ett kortare inlägg med 2 bilder bara! :) Pigan har nyss varit och åkt vagn med sin mommo och hennes karl Micke. Det hade gått jättebra! Efter ca. 5 minuter så höll jag på att sakna ihjäl mig efter min dotter men jag fick lite tid med min man iaf och det var så mysigt så! Nu har hon kommit hem igen och vi ska mysa i soffan medans pappa Micke for iväg på ett snabbt jobbärende och ikväll blir det bara massa gos och en film..
Imorgon får jag träffa min pappa med familj som landar med flyget idag! Gud så jag längtar <3

Glömde ju skriva igår att i torsdags var jag och Molly på stan med Sandra och Elian. Jag packade ner lillpigan i vagnen och prommade upp, och jag kan säga att jag var helt SLUT när jag väl var framme. Fan, det är ju uppförs hela vägen till stan :/ nåväl, trimmad rumpa får man iaf :) Det var iaf supertrevligt på stan och vi avslutade med en lunch på Café rost. Jag var lite nervis att gå första gången på ett fik (vet faktiskt inte varför) men det gick ju hur bra som helst. Molly var lite kinkig men när hon fick mat så blev det lite lugnare! Så nu vågar jag mig på att luncha på stan utan problem.. hehe..

Dessa bilder fotades av pappa Micke imorse.. blir man varm i hjärtat eller vad? <3


   

Over and Out/N

Ny design..


                                         Vårat mirakel


Ja, som ni ser så har ju min kära vän Marie fixat en ny design till min blogg! Hon är ju så sjukt duktig och jag är usel på sånt :) Jag är iaf supernöjd så tack honey <3

Idag är det fredag, underbara fredag och min älskade man är ju ledig på helgerna så man kan ju inte annat än vara på bra humör på fredagarna. Det vankas bara massa familjemys och kärlek hela helgen!:) Imorgon på förmiddagen ska mamma komma och hämta Molly för att promma lite med vagnen en stund så jag och Micke får lite tid för varann. Bara äta lunch och kramas! Man hinner inte direkt hålla om varann och bara ligga och kramas (som jag saknar) nu när man har en liten prinsessa som gärna stjäl uppmärksamheten. Men det gör absolut ingenting. För jag älskar ju såklart att kramas med min lilla dotter också :)
Jag tycker ändå det är superviktigt när man får barn att man inte glömmer bort sin respektive.
Att man försöker hålla kärleken vid liv och inte låta trötthet, frustration och irritation gå ut över varann. Det är tufft att vara småbarnsförälder men det är då man ska stötta varann och inte ta avstånd från varann. Eller håller ni inte med mig?

Idag fick jag en riktig ångestattack typ. Jag har ju slutat amma helt nu eftersom det funkar inte alls och när tankarna satte igång så var det första som kom upp i huvudet: Är jag en dålig mamma som inte ammar? Borde jag inte fortsätta försöka? Räcker jag inte till? Jag önskar verkligen jag kunde amma, det gör jag.. men inte till priset av att jag inte får sova över huvudtaget. Då blir jag definitivt inte en bra mamma! Nåväl, nu är det som det är. Molly är nöjd med ersättning så huvudsaken är att hon mår bra och är glad.

Idag var vi till BVC (igen) för att kolla på lillpigans mage som har strulat sen vi började med ersättningen. Hon är superhård i magen och trots ALLA tips, råd och försök så har det inte släppt. Men vi ska göra några försök till i helgen med massage och resulax så får vi se om det blir bättre, annars kanske vi får byta märke helt enkelt!

Imorgon kommer ju min pappa med familj från söder och det ska bli sååå kul att få träffa dom allihopa och ge bamsekramar, speciellt till mina småbröder :)
Men nu ska jag ta och krypa ner under filten, tända lite ljus och mysa ner i soffan med mina hjärtan! Ha en bra helg allihopa.


                                  En sliten mamma :)

Over and Out/N

Strulig natt..




Usch säger jag då bara.. denna natt har varit hemsk! Molly har tjorvat som tusan.
Och INGENTING dög förrutom att gå runt och vagga henne, men så fort man satte sig ner (men ändå vaggade henne) så började hon skrika igen. Ja, och mat dög ju såklart också! Men nu när hon får måltidsersättning och notera att det är maxportioner, så vill hon ändå ha mat med bara 2½- 3 timmars mellanrum. Man tycker ju att hon borde vara mättare längre? Någon annan som har ett sånt matvrak till barn, hehe? För enligt förpackningen så ska man ge 6st portioner/ dygn men nog vill min lilla flicka ha mer än så..
Nåväl, nu sover hon då sött här bredvid mig och jag har hunnit sova lite, städa undan och slå igång en tvätt.
Känner dock hur påsarna under ögonen bara blir större och större. Ska och promma med Marie vid halv ett så tänkte försöka hinna ta en lutare innan det också så man orkar! Är bara att inse att man måste vila dom gången hon sover, annars går man under! :/ Men nu till helgen så får jag sova lite också, då jag och Micke kan turas om att vagga runt på henne.

Sen har jag ju tappat aptiten totalt. Svintråkigt! Jag har alltid älskat mat och speciellt när jag var gravid men nu vill jag inte äta nåt alls. Jag försöker verkligen att äta så gott jag kan men inte mkt som vill ner. Antagligen därför inte ammningen funkar heller. Min stackars piga får ju ingen näring av mig när jag inte äter. Det är också en av orsakerna till att vi började med ersättning. Jag ska försöka bli bättre med maten och sen kanske komma igång med ammningen igen, vi får se! finns både för och nackdelar med allt.

Idag blir det ju som sagt prommis med Marie, sen kikar svägerskan in en sväng och så avslutar vi dagen med scrapping med Syster. Om jag nu orkar med allt, vi får se helt enkelt!

På tal om annat så längtar jag verkligen till jul nu! Man får pynta, sätta upp granen och bara julmysa! Längtan är stor <3

Nä, nu ska jag krama om min man som är hemma på lunch.
Over and Out/N

Uppdatering..

Som sagt, tiden finns inte att uppdatera här så ofta nåmer. Finns andra saker som prioriteras så fort jag inte har lillprinsessan i famnen! Har lagt henne i spjälsängen nu och för första gången så verkar det funka att hon sover själv. Men har packat rejält runt om med kuddar, filtar m.m. Plus att jag har lagt henne på sidan eftersom det är så hon vill sova. Så nu ska jag kämpa på med spjälsängen så kanske jag också slipper sova sittandes med henne på magen i fortsättningen. Även om det är mysigt så blir det jobbigt i längden! :P

Annars går allting jättebra med henne. Hon är otroligt snäll och sover, äter, filosoferar och bajsar massor :)
Jag brukar sitta och titta på henne och fortfarande bli lika fascinerad att vi har skapat denna underbara lilla människa! En stolt mamma är jag, det är då ett som är säkert! <3
Har faktiskt fått börja ge måltidsersättning då min lilla flicka inte blir nöjd med mammas tisse-mjölk. Nu sover hon bättre och är gladare och nöjdare. Känns helt ok. Jag småammar ju emellan måltiderna bara för att tömma brösten och så är det ju väldans mysigt. Jag hoppas ju att det kommer fortsätta fungera med både ammning och ersättning! Och vill hon inte ta bröstet sen och blir för bortskämd med flaskan så får det vara så. Hellre en glad, mätt och nöjd tjej än ett gnälligt barn och en trött mamma! :P

I helgen har vi bara myst i massor och igår var min stora älskling på stort galej med jobbet och kom hem SVINPACKAD på natten. Mitt lilla fyllo :) Lika fnittrig och vinglig som han brukar vara när det intagits alkohol!
Idag har han dock fått sota för det! Hehe. Jag och Molly klädde på oss och prommade upp med vagnen till Loussa för att fira lilla Jennie som blir hela 6år idag. Än en gång GRATTIS lillgumman :)
Jag var helt färdig när vi kom fram. Det är ju en bra bit från planerna till Loussa, plus att man knuffar omkring en vagn också!

Imorgon blir det BVC besök för att kolla så Molly har gått upp i vikt som hon ska och sen blire nog bara mys hemma i soffan!

Nåväl, nu ska jag krama om min man lite innan pigan vaknar!
Avslutar såklart med några bilder på lillpigan..

   

 

Over and Out /N

Tidsbrist..

Jag trodde att jag skulle kunna fortsätta blogga varje dag som jag gjorde förut men jag säger bara HAHAHAHAHA!! Jag har en liten prinsessa här hemma som blir "hungrig" varje gång mamma sätter sig vid datorn :) Hon sover bara väldigt korta stunder under dagen så då blir det att vila, göra hemmasysslor, duscha eller mysa med min karl och hund så bloggandet blir lite lidande. Men det blir nog bättre sen när man fått in lite mer rutiner och hon sover längre stunder!

Vi har iaf varit på massa promenader med vagnen eftersom hon sover riktigt bra i den. Annars myser vi bara på här hemma och njuter av att bara vara en familj! Under veckan har vi haft nära och kära på besök. Varit trevligt och såklart kul att få visa upp våran skatt :)
Förresten så när vi kom hem från BB så hade svärmor, svärfar och svägerskan med familj varit innan och lagt blommor, champagne och fina kort på vårat köksbord. Jag blev riktigt rörd faktiskt!
Sen med veckans gång så har "djungeln" av blommor bara växt och nu har vi en riktig samling på bordet.
Vi fick även blommor med bud av BDX (Mickes arbetskamrater) Det var snällt gjort måste jag säga!!

    

         

Molly har även fått presentkort på H&M, nallar, kläder, digital febertermometer, påslakan m.m.
Tack än en gång allihopa för presenterna och blommorna <3

Har fått alla mina pysselgrejer från panduro nu också så till veckan ska jag försöka hinna göra ett tack-kort till barnmorskorna på Gällivare BB, samt fortsätta med bebisboken :) Om nu chefen tillåter det förstås! hehe..

Avslutar med några bilder på pigan! våran Molly Maria Eliasson

       

over and out /N

Hela natten..

Ja, inatt sov lillprinsessan hela natten! Hon åt som en tok från 22-tiden till 24-tiden och sen somnade hon bredvid mig och sov till sex imorse!! Underbart!! :) Hon vaknade, vi bytte blöja, ammade och sen hade vi en riktigt nöjd och glad tjej som låg resten av morgonen och filosoferade i mammas famn <3

Molly hade ju en svag form av gulsot när hon föddes så vi har varit förra veckan på lassa och stuckit henne i fingret för blodprov och idag var det dags igen. Det är för att kolla så värderna inte blivit sämre, samt att hon fortsätter att gå upp i vikt! Väntar fortfarande på besked om värdet. Dom skulle ringa från mottagningen under eftermiddagen. Men jag hoppas och tror att det blivit bättre.. hon ser iaf inte lika gul ut i hyn och hon hade gått upp i vikt när vi vägde henne idag. Så det går ju åt rätt håll :)  
När vi kom hem så for Micke iväg och handlade lite och sen när han kom tillbaka så käkade vi lunch. Kyckling och salladsmix, mums!

Sen har fammo och faffa varit här med blommor och presenter. På tal om presenter så har vi fått superfina kläder och grejer till Molly. Tänkte fota och lägga ut dom men det får bli en annan dag.
Varje gång jag sätter mig vid denna dumburk så är det någon som vill ha mat ;P Men jag gör mitt bästa för att slänga upp inlägg när tiden finns.
Ikväll tror jag Sara skulle kika förbi och sen resten av veckan blir det bara besök av nära och kära!

Jaha, nu skriker pigan efter tissen! :) Have to go! 




Over and Out/N 

2 Oktober 2011

Nu har lillprinsessan fått mat och sussar sött i vagnen, så jag tänkte passa på att skriva lite om dagen då hon kom till världen och även lägga in lite bilder från BB.
Lördagen så skrev jag ju ett inlägg på förmiddagen om att vi hade prommat runt lompissjön och skulle göra tacogratäng och mysa på. Och det gjorde vi ju också...
Men på kvällskvisten, där vid 18-tiden så blev jag lite orolig eftersom magen inte hade rört sig på hela dagen och inte ens en liten rörelse där innifrån. Orolig gravid kvinna som man är så ringde jag min BM och talade om min oro. Hon bad mig komma till mottagningen och så skulle vi kolla hjärtljuden (Tur att jag känner henne som sagt, för vilken BM kommer på en lördag kväll, låser upp på mottagningen och kollar hjärtljuden för att man är lite orolig? hon är verkligen GULD värd!)
Nåväl. Micke stannade hemma och jag hoppade i bilen och skulle börja köra upp mot lassa, då jag känner en enorm mensvärk-liknande känsla i magen. Jag trodde det bara var nå sammandragningar eller nåt annat så jag fortsatte köra men smärtorna blev intensivare och värre!
När jag kom till lassa så sa Ingegerd direkt att det kanske var värkar och att förlossningen var på G när jag hade så ont, men det trodde inte jag. Vi kollade iaf hjärtljuden på bebisen och dom slog för fullt. Sen kände hon på mig och sa att jag var 3cm öppen och att det var väldigt "spänt" där nere.

Hon tyckte att jag skulle åka hem, lägga mig i badet och om det inte blev bättre så skulle vi ringa Gällivare BB.
Så sagt och gjort.. jag ringde Micke och bad han tappa upp ett bad medans jag försökte köra hem.
Jag kom hem, la mig i det varma vattnet och smärtorna fortsatte komma. Väldigt korta och intensiva värkar hade jag. Vi klockade medans jag låg i badet och det var bara ca 3 min. mellan värkarna. Jag var dock väldigt lugn ännu eftersom vi visste att jag bara var 3cm öppen.
Men Micke ringde Gällivare och dom tyckte att vi skulle komma dit om jag inte kände mig bekväm hemma!
Så vi hoppade i bilen, släppte av Pluto hos svärisarna och begav oss mot G-vare.
Jag mådde illa HELA bilfärden dit och värkarna var Hemska! Men jag andades rätt och det hjälpte mig enormt mycket för att klara av det.

När vi kom dit så kopplade dom mig till CTG. Jag mådde fortfarande väldigt illa pg.a smärtorna och sen spydde jag som en gris i typ 5 minuter (lite för mkt detaljer kanske? ;P )
Jag ville bada så dom tappade upp vatten i poolen och jag fick lustgas och det var helt underbart att sitta i det varma vattnet med en masserande dusch och lustgasmasken.
Efter ca 1 timme så hjälpte inte det heller nåmer så jag klev upp därifrån och vi gick till ett annat rum där jag fick ligga ner och fortsätta med lustgasen! Värkarna blev längre och intensivare och jag bad om att få epidural.
Men efter att läkaren kikat på mig så såg dom att bebisen hjärtljud gick ner ganska mycket varje värk jag hade så dom ville inte ge bedövningen.
Jaha, det var bara att acceptera det (men det var inte lätt) och fortsätta jobba mig igenom värkarna.
Efter att jag hade badat var jag öppen 5cm och det kändes långt kvar till fullt öppen!
Dom tog iaf hål på fosterhinnan och efter det så gick det bara av farten. På bara typ 1 timme så öppnade jag mig från 5cm till 9cm. Hon ville verkligen ut och det tryckte på rejält!
Så sen var det bara att krysta och efter ca. 5 krystvärkar så kom hon!!! :)

Har aldrig känt sån lycka och tårarna bara sprutade när hon lades upp på bröstet mitt. Micke sa att det var en flicka och det var en helt fantastisk känsla. Det var värt varenda tår, svettdroppe och smärta.
Så natten mot söndag.. den 2 Oktober 2011 klockan 00.55 föddes våran Molly.
3050 gram och 51cm. I onsdags kom vi hem och det har gått riktigt bra. Lite stuliga nätter men inatt har hon sovit bra och det var skönt att mamma och pappa fick lite sömn också ;)
Jag kan inte sluta titta på henne och bli lika fascinerad varje gång jag inser att det är min och Mickes skapelse!

Sen måste jag säga att barnmorskorna där i Gällivare var helt underbara och jag hade aldrig klarat förlossningen utan dom! Kände mig bekväm och jag kände att dom lyssnade på mig och mina önskemål.
Även min älskade Micke var helt fantastisk under hela förlossningen!!


Lägger in lite bilder från BB:

      
sliten nybliven mamma   Mys med Pappa          Våran sötnos

     

     
Molly med pappa               <3               Farfar kom på besök

     

     






Mammas och Pappas lilla prinsessa. Älskar dig så mycket våran Molly!!

Over and Out/N

En prinsessa är född!

Ja, som ni har märkt så har det varit lite tomt här på bloggen sen i lördags och det beror på att i lördags kväll åkte vi in till Gällivare BB! Natten mot i söndagen föddes våran älskade Molly. 3050gram och 51cm!
Hon är helt underbar och vi är stolta föräldrar..
Förlossningshistorien och hur allt gick till orkar jag inte och har inte TID att skriva just nu. Hehe..
Men ska försöka skriva ner allt under helgen. Just nu har jag en liten tjej som helst sover i famnen eller hänger i tissarna så det blir ont om tid. Jag ska såklart försöka hålla igång bloggen så gott det går.

Tills dess slänger jag upp några bilder på våran efterlängtade skatt. Det kommer såklart fler bilder men vi börjar med dessa...







Har aldrig känt sån här lycka! Nu har vi fått våran efterlängtade skatt och vi ser fram emot att fortsätta livet som en familj! :) LYCKA <3

Over and Out/N

Skogsprommis..

Idag när vi hade vaknat, ätit frukost och myst på en stund så föreslog jag att vi skulle gå runt lompissjön i den fina höstsolen, och det tyckte nog båda mina grabbar var en bra idé. Så vi tog på oss kläderna, kopplade Pluto och gick iväg. Ingen rask takt vi prommade i men vi tog oss runt iaf och såklart stannade vi efter vägen för lite lydnadsträning med Pluto, lite bus och såklart fotografering :)
Det var frost på backen imorse också så nu är inte vintern långt borta!

   
     Mina killar..             Frost på backen

   
        Mysigt              En svart-vit tjockis :)        Stilig kille

                   
                                Mina underbara hjärtan <3

   

   

   
    Skogshäxan??                 Kärlek <3

Nu har Micke dragit iväg till Johan en sväng, han skulle dit och lämna nåt. Jag sitter här och funderar om man skulle orka koka en kopp te men jag vet inte om jag är sugen på nåt varmt eller kallt. Hehe.. dagens i-landsproblem! Ikväll ska vi inte göra så mycket tror jag. Blir väl bara att ta det lungt och passa på att njuta av varandra. Micke jobbar ju hela veckorna och vi har iprincip bara helgerna till att mysa gärnet och kramas extra mycket! Så då får man passa på. Imorgon blire ju som sagt pysseldag med Tesse. Himlars trevligt ska det bli som alltid :)

Jag har faktiskt inte så mycket mer på hjärtat, så jag avslutar väl här med att önska alla mina kära bloggläsare en trevlig lördagkväll!

Over and Out/N

.

RSS 2.0