Humörsvängningar?


Precis vad jag har.. ena stunden kan jag känna mig hur lycklig som helst, andra stunden är jag superdeppig och vill bara ha massa kramar och närhet, ena stunden är jag onödigt svartsjuk och andra stunden bryr jag mig inte överhuvudtaget, ena stunden känner jag mig supersocial och överenergisk och andra stunden vill jag bara ligga i min ensamhet och gråta ut en massa känslor.
Det är fantastiskt vad en bebis i magen kan göra med kroppen. Förstår om många män blir less på sina tjejer under graviditeten. För min del så verkar min man inte så jätteglad över mitt humör faktiskt. Jag har dock inte känt mig arg ännu! Smått irriterad men inte mer... (fast det blir man väl i vanliga fall också? :)
Sen kan man bara hoppas att min man håller om mig, uppskattar mig och älskar mig ändå trots mitt konstiga beteende?

Jag är beroende av närhet.. Kramas, pussas och bara gosa är som en drog för mig nu men jag kan inte hänga på micke som en apa. Han blir som less.. :/
Fler som känt såhär som jag under graviditeten? eller är jag bara knäpp?

Nåväl idag efter jobbet så får vi till svärföräldrarna i Toulla och åt sviiingod mat, umgicks lite och bara var.
När vi kommit hem så tränade jag lite lydnad med Pluto vilket gick jättebra. Inser att jag måste aktivera honom mer än vad jag gör. Mest Micke som busar med honom och allt sånt men min ork finns inte.. Känner mig som världens sämsta matte som är helt slut hela dagarna och inte ger honom det han behöver. Nå det blir skärpning nu!! Han är ju mammas bebis och förtjänar massor med kärlek och bus :)

Nu ska jag snart hoppa i duschen och sen tycka synd om mig själv en stund.. det är ganska skönt ibland.
Over and Out /N

Magbild v.24

Imorgon går vi in i v.24.. helt sjukt vad fort tiden går ändå. Jag har ju som sagt blivit fotograferad av Marie i torsdags men jag tänkte att jag slänger ändå upp en magbild här för v24 :)

 



Jag längtar så sjukt mycket efter lillskrutten i magen och ändå är jag bara halvvägs! Hoppas dessa månader går fort :) samtidigt njuter jag faktiskt att vara gravid. Visst, jag får stå ut med foglossningar, växtvärk och förmodligen annat som kommer lite längre fram men för mig så är allt det värt för vad som kommer i slutändan! <3


Nåväl.. Idag har vi varit och firat mickes och min mamma på morsdag! Sen har vi även hunnit förbi hos Tesse och Jim en sväng för att kolla in deras nya lya som var jättefin :)


Imorgon väntas det jobb vilket INTE känns det minsta kul.. Usch! Man har blivit alldeles för bekväm med att vara ledig nästan 3 veckor :/ Men jobbar bara 3 dagar, sen är det röda dagar och långledigt igen så man ska kanske inte klaga? :P


Nu ska jag ta mig en tallrik fil, hoppa i duschen och sedan invänta Bigbrother.. spännande vilka som åker ut idag?

Over and Out /N

Lördag...

Idag väckte Pluto mig vid ca. 06.30 och tyckte att det var dags att gå ut på pissrunda.. så det var bara att ta på sig kläderna och snällt följa med! :/
Under morgonen har vi städat lite här hemma, tvättat upp kläderna vi hade med oss till Turkiet, och bara småplockat lite.
Visst, det är ju aldrig kul att städa under helgerna men jag tar hellre några timmar av helgen och gör det än att stressa på vardagarna när man jobbar och har massa annat också som ska göras. Eller vad tycker ni? :)

Sen hoppade jag i duchen, fixade fejset och hämtade upp svägerskan för en runda på stan för att leta mammakläder men det säljs ju fan ingenstans i Kiruna.. Men borde man vara förvånad? Jag hade velat ha ett par jeans som känns bekväma men NEJ, då har ingen affär mammakläder här så då måste man beställa och hur kul är det att beställa byxor när man knappt vet vad man ska ha för storlek :/ Jag har ju så konstig figur, ganska breda höfter och stora lår som tusan så byxor är inte lätt att köpa för mig i vanliga fall, så hur svårt ska det inte vara nudå när man har mage också?!
Nåväl, kanske skiter i byxorna och kör på mina leggings och mjukisbyxor hela sommaren istället :P

Var ialla fall väldans trevligt på stan. Jag kom hem med ett par fina sommarskor från dojjan och 2 tunikor från kappahl. Kom undan billigt också så jag är nöjd ändå :)
Marie följde med hem och fikade och tog en kaffe, sen körde Micke hem henne.
Efter det har vi käkat palt, tagit det lite lugnt och ska nu strax iväg till Robban som fyller hela 30år! Vilka gamlingar man umgås med va? hehe ;) Sen gissar jag att det bara blir film-mys med hjärtat och hunden ikväll!
En bra lördag helt enkelt.

Nåväl hoppas ni andra också har en toppenkväll!
Over and Out /N

Fotografering..

Som sagt så fotade ju Marie mig igår efter min förfrågan här för ett tag sen men eftersom magen var bara en liten bula då så tänkte vi att nu kanske tillfället passar sig när magen blivit lite större iaf, så när marie skulle komma på kaffe igår så ringde hon och frågade om hon skulle ta med kameran och såhär blev resultatet:






Den här sista bilden gillar jag skarpt. Magen ser lite tillknycklad ut högst upp för att BH:n trycker på men det spelar ingen roll. Den är ändå fin :) Tänkte be Marie fota sen när det närmar sig slutet av graviditeten också!



Lägger även in lite bilder som Marie tog på våran älskade Pluto:



  




Tusen tack till Marie som tog sig tid att fota.. det blev ju superbra! Jag anlitar dig fler gånger ;)

Over and Out /N

Borta bra men....


Äntligen är vi hemma i Kiruna igen efter 2 underbaaaara veckor i värmen! Men nog längtade man hem de sista dagarna. Inte minst efter familj, vänner och Pluto! :)
Jag tycker 2 veckor är perfekt. 1 vecka känns för kort och 3 veckor känns för länge, i alla fall om man är på ett och samma ställe.

Vi har iaf haft det kanonbra. Solat, badat, ätit massa gott, myst i massor, åkt på båt-tur, shoppat lite, sett på olika shower och skrattat tillsammans så det räcker och blir över.
Och det är så sjukt värt med all inclusive.. man kan bara hämta vattenflaskor, mat och allt annat nödvändigt utan att behöva tänka att det kostar. Plus att bebis har verkat trivas hur bra som helst i värmen. Sparkat som en galning hela dagarna. Verkar vara en riktig vilding som är där inne. Hujja vad jag längtar efter det lilla pyret <3
Och sen när man ser och känner de tydliga sparkarna så längtar man ju inte mindre direkt!

Nåväl.. Stället vi var på var helt fantastiskt.. Ska lägga in bilder också men det får bli en annan dag när tiden och orken finns. Har fotat till förbannelse men lägger nog bara ut de absolut bästa :)
Åker vi någonsin tillbaka till Turkiet igen så kommer Beldibi besökas igen. rekomenderar det STARKT om man nu vill ha ett lite lugnare familjeställe !

Idag har jag hämtat hem Pluto från svärföräldrarna där han har varit medans vi var på honeymoon. Han var så otroligt glad att se mig och det värmde verkligen i hjärtat, har ju saknat min lillbebis!! :)
Sen var jag en snabbis på ICA och kramade om min älskade mamma, köpte hårfärg och bara mumlade skit en stund.
På dagskvisten kikade Marie in för skvaller och uppdatering. Blev några koppar kaffe och massa prat och skratt som vanligt! Alltid lika kul :)
Hon fotade även lite magbilder som jag har frågat om hon kunde göra här för ett tag sen, och de blev asbra!! Jag lägger upp dem imorgon så får ni se hennes verk..
Är ju lite roligare och ta bilder nu när magen blivit lite större. Kan slänga in en bild här från resan nu så får ni se om ni nu tycker den växt nåt sen sist ni såg den? ;P




Men nu ska jag mysa lite med min fina vovve, äta en safariyogurt och sen hoppa i sängen och bara kramas med min make!

Over and Out /N

Byeeee!

Jahapp.. ett sista inlägg innan det bär iväg imorgon på morgonen! Allt är packat, humöret är på topp och bebisen sparkar som en tok i magen (h*n är kanske lika glad som jag att få komma iväg).
2 härliga veckor på detta ställe:





Vi lämnar av Pluto till svärföräldrarna på morgonen innan vi drar iväg till Luleå och jag vet att jag kommer grina som en tok! Det är ju som att lämna bort sitt barn och hela 2 veckor utan att få busa, hålla om och pussa på honom :( Sen hjälper det ju inte att man är extra känslig också just nu!
Men jag vet att han är i goda händer och det är huvudsaken.


Men nu ska jag ta och hoppa i duschen, kolla igenom packningen en allra sista gång och sen är det sängen som gäller så man är utvilad ordentligt tills imorgon.
Ha det nu så bra alla mina älskade vänner!
Kommer sakna er men vi ses snart... BYEEEE!

Over and Out /N

UL bilder och magbild V.20 :)

Ja som sagt så gick Ultraljudet jättebra. Alltid lika underbart att se lillfisen sparka omkring där inne och även se hur stor Han/hon blivit sen vi var på UL v.15.
Beräknat förlossningsdatum är den 25:e september och om 5 veckor ska vi och lyssna på bebisens hjärtljud och mäta magen och kolla min vikt :) Och vi tog inte reda på kön. Det blir mer spännande att inte veta.. De flesta tror pojke så vi får se vad det blir. Huvudsaken lillen mår bra sen kvittar det om de är en pojke eller flicka.. :)

Så här kommer UL bilderna på våran skrutt samt magbild v.20:





 



Lyckan går inte att beskriva! Vill bara att sommaren rusar förbi så vi får välkomma våran skatt till världen..
Kan man längta mer efter något?

Nåväl.. Sitter här i soffan och pustar ut  efter att ha städat hela lägenheten och väntar på att farmor och farfar ska kika förbi på en fika.
Har varit fullt med socialt umgänge denna vecka eftersom man vill hinna träffa alla innan vi far iväg på onsdag.
Har börjat packa igår också men är ju så sjukt svårt att packa för 2 veckor. Man kan ju inte ta med sig för mkt och inte för lite heller så man måste tvätta som en galning där borta!
Ska imorgon och inhandla det absolut sista som behövs inför resan..
Vi åker till Luleå på onsdag morgon men flyger först på eftermiddagen så hinner springa på stan i Luleå också en sväng och äta lunch på Subway, som är ett MÅSTE! Mums ;)

Men nu tror jag att jag hör fotsteg i trappen, säkert besöket som kommer!

Ha en bra söndag...
Over and Out /N

Recept på enkla Hallonmuffins!

Här kommer receptet på muffinsen jag bakade igår. Enkelt och gott.. perfekt att slänga ihop om du väntar besök och inte har nåt att bjuda på ;)
Så varsegoda:






Ingredienser:

12-24 st

100 g smör
5 dl vetemjöl
3 dl farinsocker
2 tsk bakpulver
4 ägg
2 dl gräddfil
3-4 dl blåbär eller hallon
(ev en kaka vit blockchoklad)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Blanda mjöl, farinsocker och bakpulver. Rör i ägg, gräddfil och smör. Klicka ut smeten i 24 pappersformar eller i en smord muffinsplåt för 12 muffins. Tryck ner bären och eventuellt den hackade blockchokladen i smeten. Grädda i mitten av ugnen, ca 12 minuter för de små och ca 20 minuter för de stora.


Hoppas de smakar! ;)

Over and Out /N

 

Nervös och längtan..

Som jag har längtat och imorgon är det dags för ultraljudet. Ultraljudet som gör att vi kan få ett beräknat förlossningsdatum och se hur bebisen mår och har utvecklats från v.15!
Jag är så nervös.. Jag vet inte riktigt varför? Jag vill verkligen att bebisen mår bra och det inte har hänt nåt. Vet inte varför jag är så orolig..?

Jag lägger upp bild från Ultraljudet imorgon om allt har gått bra också (eftersom det var efterfrågat) :)

Nu är det bara imorgon och måndag kvar att jobba innan vi reser iväg till värmen. Tisdag har vi tagit ledigt för att ha en "pack-dag". Då hinner man varva ner och kolla så allting är med också.
Kommer dock sakna våran lilla ligist (Pluto) när vi är borta! Man är ju så van att ha den där blöta nosen i ansiktet varje morgon och gosa med honom på kvällarna men det är precis som vilken familjemedlem som helst, man uppskattar dom mer när man är ifrån dom lite, håller ni inte med?

Idag efter jobbet fick jag ett litet ryck och bakade faktiskt hallonmuffins som blev kanongoda! Kan lägga upp receptet här någon dag, är ett superenkelt recept och det tar inte mer än ca. 30 minuter att fixa ihop dom :) Ifall att någon är intresserad..

Kom precis in efter en prommis med mina grabbar och nu ska jag tappa upp ett bad, sjunka ner i det varma vattnet och bara koppla av innan sängen ropar på mig och bebisen.

Bjuder på en bild också från Rautaspremiären i år på mina älskade hjärtan Micke och Pluto:

God natt alla!
Over and Out/N

10 dagar...

Nu är det bara 10 dagar kvar tills man ligger på stranden i Turkiet! Fy fan vad skönt. Denna smekmånad är efterlängtad :) Har köpt en ny bikini men ska gå igenom listan och se om det är nåt mer som måste inhandlas innan det bär iväg. Pluto ska vara hos svärisarna och det glädjer nog honom, eftersom han älskar att vara hos "farmor & farfar".

Nu uppdatering av helgen. Vi åkte ju i fredags efter jobbet, hämtade svägerskan, middag på annis och sen bar det iväg.
Stannade på en fin parkeringsplats innan Happis och sov i husvagnen! På lördag åkte vi in till IKEA och sprang där i några timmar! Hittade massor!! :) tur att micke hade med storbörsen.. hehe..
Blev bl.a en spjälsäng, skötbord, (massa småtillbehör till dem), kuddar, badrumsmatta, badrums-skåp, vardagsrumsbord, lampor, dioder till barskåp och massa annat! :) Vi var även på Djurmagasinet och candyworld. På djurmagasinet köpte vi MASSA roliga saker och godis till Pluto såklart..
Vi åkte hem på lördag kväll för att ha söndagen till att skruva ihop allt och storstäda hemma och det gjorde vi också! Blev kanonsnyggt med alla nya prylar och jag är supernöjd :)

På fredag har vi UL och vi ska äntligen få ett datum!! Hoppas att lillskrutten mår bra där inne och att allt ser bra ut? fast man är alltid lika nervös (speciellt jag som ska på mitt 3:e UL nu ;/) Men nu borde jag vara i V.19 om allt är rätt räknat men det ska bli så skönt att äntligen få ett mer exakt datum! Så det får gärna bli fredag nu!!!!! :)

Till helgen tänkte jag även ta och börja packa för annars lär det bli "kvällen innan packning" om jag känner mig själv rätt och så glömmer man hälften.

I veckan blir det massa, massa umgänge så man hinner träffa alla innan man far..
Nåväl, nu ska jag ta och jobba vidare.. ha en bra måndag

Over and Out /N

.

RSS 2.0