Sista inlägget..

.. innan jag far iväg alltså ;) Förlåt att uppdateringen har varit dålig under helgen men det har varit fullt ös heeela helgen och nu är iprincip enda lediga stunden jag har till övers att skriva en rad eller två här medans pigan vilar!

I Fredags så var vi i farten ända från typ 8 på morgonen. Vi började med ett besök hos förvaltaren på KBAB för att välja tapet och färg på golv och kakel till nya lyan. Vi valde fondvägg till vårat sovrum och till vardagsrummet men i Mollys rum och i data/pysselrummet blev det samma färg runt om hela. Molly´s rum blev helt vitt på väggarna och sen har jag beställt fina väggdekorer istället. Det kommer bli kanon tror jag... till toaletten valde vi ett snyggt stengolv som blir lätt att städa och smutsen syns inte, sen blev väggarna lite ljusgråa med en snygg bård. I hallen, lilltoan och köket är det automatiskt vita väggar och det som är fördelen med mkt vitt är att du kan ha mörka möbler! Och det bästa av allt blir köket, då vi tog svart kakel, vita skåpsluckor och en ekfärgad bänkskiva! :D Finns inte ord hur mkt jag längtar till Juni så vi får flytta in!!!

Nåväl, efter att vi varit där så prommade jag och Molly upp till mommo/gammelmommo och hälsade på, sen prommade vi vidare till Lassa där jag hade bokad tid, sen upp på stan för att äta lunch med mannen i huset och efter det prommade vi hem igen. Jag kan ju säga att jag var helt slut i kroppen efter att ha promenerat en hel dag med vagn dessutom. Men det var så härligt väder så det var bara skönt!

   
På besök hos gammelmommo :)

På kvällen var det bara mys i soffan hela kvällen som gällde. I Lördags på förmiddagen kom först fammo och faffa förbi på kaffe och vi satt och surrade ett bra tag. Dom hade även köpt en blomma till mig och Micke i efterskott för att vi har firat 1 årig bröllopsdag. Tack än en gång för blommorna! <3



Sen kom Tesse och Jennie förbi för vi bestämde för några dagar sen att vi måste hinna scrappa innan vi far iväg till Fällfors, så vi satt ca.2 timmar där på förmiddagen och pysslade på. Mamma och hennes Micke kom och hämtade Molly för att gå på en prommis med henne och sen vara med henne några timmar hemma hos dom så vi fick lite egentid jag och min karl. Men först var det som sagt scrapping med syster. Jag kunde såklart inte hålla mig så jag gjorde 2 sidor i Pigans bok. Jag har ju fotat alla gånger när hon har gjort nåt för första gången. T.ex suttit i sin gåstol, ätit gröt, druckit från flaska själv. Så jag tyckte det kunde vara kul att sätta in bilder på just dom stunderna och detta blev resultatet:

     

Jag hann även packa litegrann inför resan till söder. Vid 7-tiden på kvällen åkte jag och hämtade pigan från mamma och samt handlade lite gott. Så väl hemma igen käkade vi middag och bänkade oss framför melodifestivalen. Efter det kikade vi film och sen däckade vi hela familjen!

Imorse klev jag och prinsessan upp och kollade Toy story 3 som var väldans bra faktiskt. Molly verkade också tycka att det var spännande för det var stora ögon som stirrade in i tv-rutan...

 

Ja, imorgon hoppar jag och lillfisen på tåget som ska ta oss ner till Sandra och Kenny. På torsdag ansluter även min käre make med bil. Så jag gissar att det inte blir uppdatering här varje dag men jag ska väl försöka slänga upp iaf ett inlägg eller två så ni får se vad vi sysslar med där nere. Ska bli superskönt med liten minisemester och komma bort från denna tråkiga stad! Och jag är säker på att det kommer bli superkul :)

Jag avslutar här med att säga STORT GRATTIS till min älskade vän Lisa och hennes Fredrik som i fredags fick en liten pojke! Jag är så glad för eran skull och det ska bli så kul att få se eran lilla prins sen. Och Molly ser säkert fram emot att få träffa en ny kompis också :) All lycka till er <3

Ha en bra kommande vecka nu mina kära läsare, för det ska då vi ha!! :D

Over and Out/N

Nytt hem!!

Vi har äntligen fått en ny lägenhet. En nyrenoverad 4:a på glaciären. Vi kan inte gå och kolla på den eftersom det är ett byggnadsområde ännu och det är iprincip bara ett "skal" än så länge. Det är inflyttning den 14:e juni (min födelsedag). Så vi har tackat JA baserat på ritningar och magkänslan! Men det är 100 kvadrat, 2 toaletter och 2st klädkammare. Det känns som att magkänslan tycker att det är en bra idé ;) Hyran är ju ganska så hög men man får helt enkelt leva lite snålare och dra in på andra onödiga kostnader! Vi var och skrev kontrakt idag och sa upp den 3:a vi bor i nu. Vi valde att ha den här lägenheten kvar en vecka till efter den 14:e så att man hinner städa ur riktigt ordentligt och inte behöver stressa med det i samband med flytten. Då kan man flytta i lugn och ro och sen har man ändå en vecka på sig att flyttstäda. Imorgon ska vi till förvaltaren och välja färg och tapeter. Det är ju faktiskt en fördel när det är nyrenovering, att man får välja tapeter till alla rummen innan. Då slipper man börja med att tapetsera själv efter önskemålen! Så nu får det gärna bli sommar. Helst igår!!! :D

Natten har iaf varit HEMSK. Den värsta i tidshistorien. Molly har panikskrikit heeeela natten och jag fick sova max en timme totalt. Förmodligen var det magknip och det gjorde samtidigt väldigt ont i hjärtat att höra henne så ledsen.. man känner sig så hjälplös :( Men jag hoppas innerligt att denna natt blir bättre. Hon sov iaf några timmar i morse så jag passade på att försöka stänga ögonen jag också men jag har så fruktansvärt svårt att sova på dagarna när det är ljust ute, hur trött jag än är :/ Till helgen så får min karl ta henne så att jag får sova ut i alla fall en natt.

   
Mammas hjärta <3

Igår fick jag äntligen träffa Tesse, Ellinor och Jennie som kommit hem från Thailand. Man var ju inte alls världens blekfis bredvid dom, hmmmf! Men dom verkade ha haft roligt i alla fall men nu är vi glad att dom är hemma igen. Idag ringde det på dörren och där stod Kaj som också ville visa upp brännan och även lämna en present åt Molly som han hade köpt i Thailand. Till helgen får vi träffa Tobbe också och då har vi träffat hela bruna gänget. Vi fick även presenter av Tesse och Jennie:

Molly fick detta:
   

Jag fick en snygg sjal och sen fick jag och Micke svinsnygga ljushållare:

 

På eftermiddagen var jag och pigan förbi Sara och kollade när hon bakade semlor. Nog fick vi skratta när Sara höll på jäsa degen. Hon hade alldeles för liten bunke så degen jäste ju över okontrollerat, Haha!!:


Jag var tvungen Sara, sorry! ;)

Jag hann även med att scrappa 2 sidor i Mollys bok. Jag har ju fått dopbilderna så jag satte in favoritbilderna i boken och detta blev resultatet:

   

Så nu blir det inte mer att göra i den förrän hon blir 1 år, 2 år osv.. OM jag nu inte skulle komma på nåt däremellan eller att det händer nåt kul som måste dokumenteras. Känner jag mig själv rätt så kommer det klia i fingrarna och jag kommer iaf scrappa lite till i boken. Men det är ju så rackarns kul :)

Nä, nu ska jag ta och kila upp på vinden och fota lite grejjer som ska ut på annons!

Over and Out/N

Imorgon!

Uppdatering kommer imon :)

Dumlekakor.

Våran älskade dotter har börjat sova svindåligt på nätterna igen. Hon vaknar typ 100 ggr känns det som och det resulterar såklart i att mamma inte får många timmars sammanhängande sömn. Vet inte riktigt vad det är men jag misstänker att hon får vila för mkt under eftermiddagen och därför vaknar hon och är pigg under natten. Så nu är det ändring på det. Inge mer sova på eftermiddag/kväll och innan läggdags så blir det en rejäl tallrik gröt. Så får vi se om det blir någon ändring. Sen har pigan aldrig gillat sin spjälsäng och har oftast sovit i våran säng för att man själv ska få någon sömn. Men nu känner både jag och Micke att det hade varit mkt bättre om hon hade sovit själv. Så idag fällde jag faktiskt upp hennes resesäng och tänkte prova om hon sover bättre i den. Det är jättemånga som sagt att dom bytte till resesängen och barnen sov jättebra i den så jag hoppas att hon sover bra i den, för då åker spjälsängen upp på vinden!

Morgonen började med att pigan fick en stor tallrik gröt, sen satte jag henne i vagnen och vi promenerade i det underbara väder det var i morse, till ICA för att handla lite. Är så otroligt mysigt när solen skiner och det är så varmt så man inte ens kan ha mössan eller vantarna på sig. Jag ångrar dock att jag inte hade solbrillorna på mig för jag hade solen i ögonen hela vägen hem. Men man ska inte klaga, utan bara vara glad att solen visar sig ;)

   

När vi kom hem så slängde jag mig snabbt genom duschen medans pigan fortfarande sussade sött i vagnen. Sen kom svärmor förbi och var med Molly medans jag for upp till tandläkaren! Mina gaddar såg fina ut, bara lite tandsten som vanligt. Efter jag var klar, åkte jag hem och tackade svärmor som for hem och sen satte jag igång att göra lite dumlekakor att fylla upp frysen med. Ska även baka semlor, strösselkaka och göra Tjälknul här under veckan. Det var ju fettisdagen idag men vi skippade semlorna och vi får äta senare i veckan då jag hunnit göra hemmagjorda istället :) Pigan satt i sin matstol medans mamma bakade och det är ju så kul att sitta och titta på! <3

  
Har inte provsmakat dom, men hoppas dom blev goda?

När gubben kom hem från jobbet så käkade vi tacos (lyxade till det lite med maten eftersom det inte blev nån semla idag) och sen har vi bara busat med lillpigan i flera timmar! Känner att jag är helt slut i kroppen och min rygg hade verkligen behövt sig en omgång av en kunnig kiropraktor :/

 
Molly i sin fina, nya pyjamas :)

Imorgon blir det prommis och kafferep med Elin och Herman på förmiddagen, sen kaffe hos Sara på eftermiddagen och på kvällskvisten kommer Marie på en kvällste. Så det blir massa umgänge! :) Jag vill ju hinna träffa alla innan vi åker till Fällfors på måndag. Vi blir ju faktiskt borta hela 9 dagar. Idag kom äntligen Tesse, Ellinor och Tobbe hem från Thailand, och SOM jag har saknat dom. Jag hoppas att dom har tid att träffa mig denna vecka... eller Tobbe är jag ju säker på att jag får träffa hos mamma men Tesse och Ellinor lär väl vilja kramas med sina karlar de närmsta dagarna.

Nä, jag har väl inte så mkt mer på hjärtat så jag avrundar här och önskar er en trevlig tisdagskväll.

Over and Out/N

Monday..


Pigan morgonmyser i sin sackosäck

Jahapp, helgen var över och nu är det redan måndag. Nog hade helgerna fått vara en dag till tycker jag! Dom är alldeles för korta. Inatt har Pigan smågnällt hela natten och nu är det en trött mamma som sitter här med en stor kopp kaffe och grus i ögonen. Jag tänkte hälla i mig nån kopp till och sen bege mig ut på en prommis så man piggnar till!

Igår kväll kikade Sara förbi på lite kvällskaffe och skvaller. Var som trevligt :) Vi kom fram till att vi måste besöka solariet några gånger nu innan LKAB-festen.. fan man är ju vitare än ett spöke! Jag vet dock fortfarande inte vad jag ska ha på mig och jag blir GALEN. Jag har inte råd att köpa massa klänningar heller så det får bli att gräva igenom garderoben och förhoppningsvis finna nåt som går att ha. Jag hade en guldfärgad klänning när Peter och Susse gifte sig för 2 år sedan och jag funderar om jag ska ha den kanske. Jag var dock lite smalare när jag hade den sist så jag kanske ser ut som en inpackad falukorv i den nudå? Aja, men den ser ut såhär iaf. (vad tycker ni? Ser den tillräckligt elegant ut, hehe)?


Och så har jag såklart kavaj till!!

Idag vette tusan vad man ska hitta på nu på förmiddagen. Ikväll ska vi hinna med att besöka Mattsson och Stina och efter det Linnea och Jonny. Senare i veckan tänkte vi dessutom hinna förbi Marie och Ante eftersom vi inte kunde fira Ante förra veckan då jag var sjuk, sen ska jag hinna träffa mina älskade syskon som kommer hem från Thailand imorgon, ÄNTLIGEN! Imorgon blir det tandläkaren och prommis med Elin och Herman, jag ska dessutom hinna och sola med Sara. Jisses, det kommer vara fullt ös heeela veckan men det gillar vi när det är så mkt roliga saker :) Till helgen som kommer är det dags att börja packa lite smått för på måndag hoppar jag och pigan på tåget som ska ta oss ner till Sandra och Kenny med barnen!

Måste bara slänga in en video från igår på sötnosen som har insett hur kul det är när man "skuttar" med henne. Jag kan ju säga att det är bra träning för armarna när hon väger ganska mkt också. Dessutom sprang ju Pluto runt hela tiden vilket gjorde det ännu roligare ;)

 

Jag lovade ju även bilder på det jag scrappat här i Mollys bok. Det är inget speciellt utan bara dopkorten som är ditsatta men jag lovade ju bilder, och jag håller mitt löfte. Det blev dock lite suddiga bilder med mobilkameran (vet inte varför) men såhär blev det iaf:


   

   

Nä, nu har inte jag så mkt mer på hjärtat så jag avslutar här..


Bild från igår efter sminkningen!

Over and Out/N

Modell för en dag..

Ja idag har jag och mamma spenderat några timmar på folkets hus. Vi fick bli sminkade och fotograferade av proffs och jag tyckte det var superkul. Bara att få bli ompysslad av någon annan och få fina bilder dessutom. Det var ju inge köptvång men jag och mamma tog varsin CD-skiva med ALLA bilderna. 110st, eftersom det var de billigaste alternativet för oss som gillade typ alla bilder (man fick alltså välja ut favoriterna) men vi tog som sagt alla!! Svärmor kom upp dit med Molly, så vi fick några bilder med henne också. Jag tänkte dela med mig av några favoritbilder på mig och mamma, och några med Pigan också.. Önskar dock att jag hade hunnit gå ner lite mer i vikt innan men jag är rätt nöjd ändå..




  
      
     
     
     
     
     
 
Haft en jättekul dag. Tack mamma för att du tog med mig :)

Igår kom ju som sagt svärmor förbi och vi käkade middag och kollade melodifestivalen. Men man blev ju bara förbannad! Den där skitlåten "mirakel" gick direkt till globen. HUR röstar svenska folket egentligen? Ja, visst har ju alla olika smak vad gäller musik men det där var ju bara patetiskt. Nästa år kanske det bara är författare med och då behöver ju ingen sjunga nåmer, bara stå och läsa från böcker. Usch man blir som bitter!!! Skulle inte förvåna mig om det är det bidraget sverige väljer att skicka till Eurovision sen! :( Haha, vi satt då och svor hela gänget.

Vi däckade ganska fort hela familjen sen. Efter en dag med skoter och frisk luft och sen laga mat och kolla TV på det. Jag var helt slut kan jag ju säga! Men det var en rolig helg. Imorgon ska gubben back to work och det gillar vi ju inte.. men men, någon måste ju dra in pengar till hushållskassan ;)

Till veckan blir det bara massa umgänge med vänner och så får vi hoppas på bra väder så vi kan vara ute och promma massor. Hoppas mina dopbilder kommer som jag har beställt också så jag kan fortsätta vara kreativ med mina scrappingprojekt. Jag lovade ju bilder på det jag hunnit med nu i förrgår i Molly´s bok. Jag skrev dock lite fel i det inlägget om att det var dopbilderna jag hade lagt in och dom har ju inte ens kommit ännu så det var såklart DOPKORTEN jag menade :) Jag slänger in bilderna på det jag gjort imorgon istället.

Nä, nu ska jag ta och börja med maten så den är klar tills gubben kommer hem från Tennisspelandet! Hoppas att ni också haft en bra helg..

Over and Out/N

Skotertur..



Myser i mammas famn på morgonkvisten..

Jag älskar verkligen helgerna när vi får ha gubben/pappa/husse hemma. Idag myste vi hela familjen i sängen på morgonen, sen åt vi frukost tillsammans och gav pigan gröt. Jag ringde mamma och hörde om vi skulle fara ut och grilla och dom var såklart på. Solen sken tyvärr inte men det var ändå varmt ute. Så jag, pigan och Pluto tog bilen till mamma och hennes Micke. Min karl tog skotern hemifrån dit, vi kopplade på nilapulkan och det är ju så sjukt mysigt att åka nila. Man har ju inte gjort det så mkt med tanke på att man inte haft barn tidigare och man har haft egen skoter att köra med men det var ju rena lyxet att åka i pulka. Efter lite skuttande på halvdåliga skoterleder så var vi framme vid vårat "hemliga" grillställe ;)

Pigan sov hela tiden nedbäddad i nilan. Hon hade det nog mysigt i sin voxipåse och jag visste ju att hon sover bra utomhus men fan, vi startade ju skotrarna titt som tätt precis bredvid, hunden skällde och levde om och vi var allmänt högljudda men hon sov som en ängel hela tiden. Det var nog den friska luften som gjorde susen. Jag trodde hon skulle vara vaken en stund iaf men nej nej. Jag ville inte väcka henne heller när hon sov så sött. Jag fotade såklart en del bilder som jag självklart delar med mig av:

   
Jag redo för tur       Vi är nedpackade :)           Vi myser i farten

   
         Göra eld              Micke & Pluto busar.....              hehe

     
      Mamma               Micke.F              Kärleksparet        Jag & mamma <3

   
            Pluto                       Mina fina              Micke "byfräsar´n" Forsberg

     
           Våran sömntuta <3                       Hjärtat               Kärlek :)

      
    Stilig Pluto                                 Min gubbe flummar  Jag kastade mamma i snön ;)

   
       Hela gänget                        Jag                             Fire

Tack mamma & Micke för en toppendag!!

Efter en dag med massa grillning, skoterkörande, bus i snön och skratt så är vi nu helt slut. Tänkte duscha och vila en stund. Sen är det dags att börja fixa mat för ikväll kommer svärmor på middag. Svärfar är och arkar så hon ska inte sitta hemma ensam tyckte vi, så vi bjöd hem henne hit på god mat, ett glas vin och kolla melodifestivalen! Blir nog trevligt. Jag vet 3st som kommer sova gott inatt efter en heldag med massa skoj :)

Imorgon är det ju "modell för en dag" som mamma har bjudit med mig på så vi ska få bli sminkade och fotade. Spännande!! :) Sen på kvällen blir det eventuellt besök hos Linnea och Jonny om Linnea inte är sjuk. Nä, nu har jag inte tid att sitta här nåmer. Duscha, vila och sen hälla upp ett glas rött och börja med maten. Underbart med helg :D

Over and Out/N

Tatuering!

Innan jag skriver nåt annat så vill jag bara skänka en tanke till de anhöriga till den unga tjej som dog i en bilolycka igår. Det är fruktansvärt och en orättvis värld vi lever i. Något som gör mig förbannad är att inte vägarna blir fixade här uppe. Smala vägar, dåligt plogat under vintern, inga viltstängsel, inga mitträcken. Visst, det kan hända olyckor ändå men jag vet att jag inte är den enda som tycker vägarna suger här uppe. Det händer väldigt många olyckor och det är extra farligt nu när trafiken är jättetung med alla lastbilar som kör fram och tillbaka. Jag tycker det är sinnessjukt att det inte prioriteras! Jag skiter i hur mkt pengar det handlar om och hur mkt arbete det innebär att öka säkerheten. Om det hindrar från att det händer såna här tragiska olyckor så är väl alla pengar i världen värt att sätta på det? Jag beklagar verkligen sorgen till er iaf! :( Ta vara på varann och livet, man vet aldrig när det tar slut!

Idag började jag dagen med lite scrappande när pigan sov på morgonen. Hann sätta in hennes dopbilder i "boken om dig" men har lite småfix kvar så lägger inte in några bilder ännu. Det kommer innan helgens slut. Känner att jag har massor med inspiration nu så måste använda den kreativiteten medans den varar! :) Slängde i pigan gröt där vid 9-tiden och sen for vi upp och gjorde lite ärenden, efter det var det hem igen och sen var vi på en prommis i det härliga vädret med Elin och lilla Herman. Lika trevligt som vanligt! Hoppas jag håller mig frisk i fortsättningen så vi kommer igång regelbundet med våra promenader vi har pratat om så länge. Efter prommisen var det hem, äta lunch och invänta Sara. Micke kom hem lite tidigare från jobbet för kl.14.30 skulle jag innfinna mig hos Viktor för att göra min efterlängtade tatuering. Sara följde med som moraliskt stöd. Jag är supernöjd med resultatet och gjorde INTE ont alls faktiskt, jag trodde det skulle vara ett känsligt ställe att tatuera på men icke! Tack än en gång Viktor! :)


Nu bär jag alltid med min älskade dotter <3

Efter en fullspäckad dag sitter jag nu i soffan helt slut medans mina hjärtan tar en liten lutare. Jag avnjuter ett stort glas vatten och lyxar till det med dessa godingar denna fredagskväll...



Jag hoppas verkligen att det är lika bra väder imorgon för då kopplar vi på nilan på skotern och åker tillsammans med mamma och hennes Micke ut och grillar. Är det inge sol så åker vi nog upp till edna-stugan och tar en kaffe där istället :) Hur som helst så vill jag verkligen ut i friska luften och känna doften av skoteravgaser! På kvällen imorgon häller vi upp ett glas rött och bänkar oss framför melodifestivalen. Myshelg!!! <3

Idag fick Molly en försenad alla hjärtansdag-present av min kära mamma:


Snygg va? ;)

Nä, nu ska jag inte sitta här och nörda utan mysa med mina älsklingar i soffan istället. Hoppas ni får en bra helg mina kära läsare. Avslutar som vanligt med lite bilder. 3st som togs igår på mina fina..

   

P.S. Idag fick jag en enorm längtar efter mina smöbröder Simon och Hugo. Saknar er varje dag men idag var det extra mycket. Älskar er så himla mycket och är jobbigt att vi inte ses varje dag! Men jag är eran storasyster och jag kommer finnas där när ni blir äldre och behöver mig, även om vi bor 170 mil ifrån varann. Glöm aldrig det!! Ni finns i mina tankar varje dag. Och jag längtar fruktansvärt mycket tills ni kommer upp till påsk. Ska krama ihjäl er då!

Over and Out/N

Morgonmys..



Sitter här med en stor kopp kaffe, tända ljus och en glad nakenfis på golvet :) Pigan väckte mig 04.30 i morse och hon var sjukt pigg. Jaja, det var bara att kliva upp. När hon har fått mamma pigg så somnar hon om! Hmmf! Nåväl, efter många försök att somna om själv så insåg jag att det inte gick så jag satte mig och scrappade i nån timme istället! Jag gissar att det blir en powernap för mig när Molly sover lunch sen. Jag hann göra hela 6 st sidor i min receptbok. Jag hade ju några recept som jag inte hade hunnit lägga in men nu är det gjort också ;) Resultat:

   

   

   

Idag tänkte jag framkalla lite dopbilder till hennes "boken om dig" och även så vi har några till ett vanligt fotoalbum!
 
Förkyldningen verkar ge med sig litegrann nu. Näsan rinner inte lika mkt idag men huvudet känns fortfarande lite tungt, så vi håller oss inomhus idag också, men imorgon blir det prommis med Elin och Herman så jag sparar krafterna tills dess istället. Tänk att det redan är fredag imorgon. Jisses, vad dagarna springer förbi! Helgen kommer vara fullt ös OM jag har frisknat till ordentligt. Lördag har dom lovat varmt och sol så då kopplar vi på nilan på skotern och far ut med mamma och hennes Micke och grillar. Hoppas det blir av... hade ju varit så mysigt! Och så blir det pigans premiärtur med skoter också :) På söndag ska jag med mamma på det här "modell för en dag" på folkets hus. Då får vi bli uppfixade och fotograferade. Micke ska komma upp med Pigan i slutet av fotograferingen så jag får några bilder med henne också!

Idag var det tänkt att jag skulle få sätta mig under nålen och ÄNTLIGEN få min molly-tatuering men jag fick ett sms av Viktor att det kanske blir lite senare i eftermiddag eller först imorgon för han hade fått förhinder. Jag hade ju helst velat göra den idag så den hinner flagna lite innan söndagens fotografering. Men vi får se om det blir idag eller imorgon!  Sara skulle följa med iaf som moraliskt stöd. Hehe, det är ju min 10:e tatuering så man tycker att jag borde klara det själv men det är ändå ganska skönt att ha med nån som man kan sitta och surra med förutom med själva tatueraren såklart :)

Nä, nu hör jag att tvättmaskinen slutat leva om i toan så dags att hänga tvätt och sen mysa med lillskrutten.
Förresten är nu dopbilderna inlagda i ett eget inlägg här nedan för er som vill se dom..

Ha en bra torsdag hörni!
Over and Out/N
 


Molly med gudfar Tobias :)

Bilderna från dopet!

Jag tänkte jag slänger in bilderna från dopet och några bilder från dopfikat, som Marie fotade. Blev många, många bra bilder men jag tar med dom som jag tyckte blev allra bäst! Det är svårt att fota i iskyrkan eftersom det är ljust och alla fotar samtidigt men jag tycker Mary gjorde ett kanonjobb och jag är nöjd med bilderna :) Tack än en gång!!

    

  

  

   

Och bilderna från fikat:


   

  

    

Dom här sista 3 bilderna får en att bli alldeles varm i hjärtat! Underbara :)

  
Pigan               Molly & gammelfaffa    Molly med sin mommo & gammelmommo


Tack än en gång till er alla som ville vara med och dela denna dag med oss!! <3

Over and Out/N

Scrapping!

Pigan har äntligen börjat sova nätterna igen. Hon vaknar typ 1 gång under natten, men efter att ha fått några klunkar vatten så somnar hon om! Sen vaknar hon vid 05.00 och vill ha mat, sen somnar hon om och sover oftast till 7.30! Så jäkla skönt. Det kan jag leva med :) Nu efter att hon fått gröt har hon somnat om en stund till så jag passar på att kladda ner några rader här medans...


Förkyldningen verkar inte ge med sig. Jag har fortfarande inte ont i halsen eller feber men näsan rinner KONSTANT! och huvudet känns sprängfyllt. Jag snyter mig hela tiden och jag frågade Micke igår hur mycket snor kan det finnas i en näsa egentligen??? Borde ju ta slut så ofta som jag snyter mig men icke det! :/ Nåväl, får fortsätta dricka mycket varmt och vatten, knapra alvedon, vila under filten i soffan och hoppas på att det blir bättre. Men jag är inte rätt person att vara sjuk. Ni som känner mig vet ju att jag helst är i farten hela tiden och umgås med alla nära och kära varje dag nästan, och ligga hemma utan socialt umgänge och inga promenader eller träning får mig att klättra efter väggarna!!

Igår hörde jag att det plingade på dörren och när jag öppnade så låg det en bukett blommor och skivan med dopbilderna av Marie. Tack än en gång honey! Jag hade som inte räknat med några blommor av någon, så självklart blev jag superglad! 


Jag satt även och scrappade ett bra tag igår medans pigan sov lunch. När Molly föddes så fick vi ju massa grattiskort och dom la jag in i hennes "boken om dig" som jag jobbat på ett bra tag. Jag tycker att det är ett fint sätt att spara alla grattiskorten så hon kan titta på dom när hon blir äldre, än att dom ska ligga och skräpa i nån låda på vinden eller hamna i soporna. Jag kommer göra likadant med dopkorten hon fick tillsammans med dopbilderna sen. Jag hoppas hon kommer gilla min bok som jag lagt ner min själ i :) Jag måste ju såklart göra en likadan till nästa barn. Men jag gissar att det inte kommer finnas lika mkt tid då men nog ska jag försöka iaf! Så här blev iaf de 4 sidorna jag gjorde igår:

   

   

På kvällen trotsade jag min snoriga näsa och for upp på Bishops med älsklingen. Där mötte vi upp Lisa och Freddan och vi käkade middag. Var supergod mat och trevligt sällskap :) Det gör vi snart om igen! Fast vem vet, det kanske inte blir än på länge om deras lilla bebis vill kika ut snart.. vilket jag hoppas att den vill!

Igår fick jag även min efterlängtade bok som jag beställt. Johanna gav tipset om denna bok och jag måste säga att den var kanonbra. Jag har lite dålig koll på vad man kan ge till pigan i matväg och den här boken innehåller massa tips på hur du kan tillaga vissa rätter och vid vilken ålder dom kan äta vad. Första mosboken är en pekbok till barn med bilder på mat. Och andra mosboken innehåller recept och mattips.
Tack Johanna för tipset :)




Idag skulle jag egentligen ha gått på after work med Sara på kvällen men ingen idé om jag är såhär förkyld, så vi får helt enkelt ta det en annan gång. Vi skulle även till Marie och Ante och fira Ante i efterskott men jag vet inte om jag vill åka dit och smitta dom heller :/ Kanske är bäst att hålla sig inne! 

Avslutar här med ett litet tips till er som scrappar och pysslar.. Panduro har 70% rabatt på sin hemsida. Man måste beställa för en viss summa för att få beställa via nätet, men gå ihop ett gäng och beställ så blir det billigt. Eller beställ via Dicks hobbyhörna så slipper ni frakten! Jag har så mkt grejer hemma nu och har inte riktigt råd så jag skippar att beställa nåt denna gång men tänkte tipsa för er som inte sett att dom har REA! :) 

Over and Out/N 

Alla hjärtans dag..

 



.. idag! Vi ska inte fira det desto mer. Ut och äta på Bihops med Lisa, Freddan, Emmeli och Robert! Blir nog trevligt skulle jag tro. Jag är dock snorig som tusan men inte ont i halsen eller nåt sånt så en middag ska man väl orka med. Det är envisa förkyldningar som går nu och dom vill inte riktigt ge med sig! Först var jag sjuk, sen pigan, sen Micke och nu är det jag som är snorig igen. Är som en ond cirkel.. men förhoppningsvis så håller det sig vid snorig näsa och inte mer än så! Tänkte ju ut och promma med Elin och Herman idag men vi skippar det med risk för att det bara blir värre då. Svärisarna kommer hem till oss och är med Molly och Pluto medans vi är och käkar.

Igår var vi mest hemma. Fick besök av Lisa på morgonkvisten och jag bjöd på smörgåstårta som fanns kvar från dopfikat i söndags, vi satt och fikade, surrade skit och såklart myste med Molly. Pigan öste i gåstolen och efter att ha suttit där ett tag så blev man ju lite pumsig. Lisa fick en sån söt bild på en trött tjej.. (den sista bilden)

   

Efter att vi suttit här hos mig ett tag så gick vi över till granngården till Emmeli och lilla Ralf. Jisses vad han också växer! Det räcker med att man inte ses på en vecka så tycker man att han har blivit hur stor som helst. Man ser ju inte det på sitt eget barn för man har dom hela dagarna men andra säger ju det klassiska: "Gud, vad stor hon/han har blivit". När vi kom hem därifrån så myste vi en stund i soffan innan karln i huset kom hem, vi käkade och Micke och Molly låg på golvet och busade ett bra tag. Sen tappade jag upp lite vatten i badkaret och så badade jag tillsammans med Pigan. Det var hur mysigt som helst. Hällde i lite badleksaker också och genast blev det riktigt roligt! :) Det är första gången vi badar tillsammans. Jag vet att vissa anser att det känns "olustigt" att bada eller basta med sitt barn? jag förstår inte varför det känns olustigt. Det är ju jättemysigt och det blir ju roligare ju äldre de blir också. Men men, alla är vi olika. Micke tog några riktigt fina bilder på oss. Jag delar med mig av några..

  

   


Pluto ville också vara med :)

Efter badet var det dags för kvällsgröt och jag och Micke höll på dö av skratt. Molly hade gröt i HELA ansiktet. Så badet var typ helt förgäves. Haha! Hon har ju kommit på att man kan smeta ut gröten med händerna så det blir extra kladdigt. Sötnosen. Men efter en rolig dag däckade hon sen i sängen och har sovit som en gud fram till kl. 05.00 imorse!
Så idag ska vi bara mysa här hemma och försöka bli kvitt denna huvudvärk och rinniga näsa. Eftersom det inte blir prommis idag så får pigan sova lunch i vagnen ute så iaf hon får lite frisk luft. Då tänkte jag passa på att scrappa litegrann.

Och på torsdag sätter jag mig under nålen. Då är det dags för min efterlängtade tatuering! :)

Nä, nu börjar pigan bli less på babygymmet så ska ta upp henne. Ha en bra alla hjärtans dag gott folk!

Over and Out/N

Då var...

...våran lilla Molly Maria döpt. Dopet igår var jättefint och gick bra! Pigan var på bra humör hela tiden och ceremonin var fin! Synd att inte Mollys gudfar Tobbe kunde vara med (min lillebror)där framme med oss, men han är i Thailand. Däremot var svägerskan med som är hennes gudmor och hon skötte sig exemplariskt där framme med oss. Tack än en gång Mari! :) Jag saknade pappa m. familj, farmor, Tesse m. familj på dopet men jag förstår att ni inte kunde vara med av olika anledningar. Tack för att ni tänkte på oss iaf! <3 Och ett stort tack till alla som var med vid dopet, tack mamma och Micke som lät oss ha dopfikat hos er och för all hjälp, och tack till Marie som agerade fotograf. Ska bli så kul att se bilderna sen ;) Jag lägger in mer bilder sen när jag fått dom av Marie, tills dess blir det några bilder jag snodde av mamma.

 
Stackars pigan hade så mkt kläder under klänningen, så hon kunde knappt röra sig!

  


Fikat gick också jättebra och tårtan och cupcakesen har jag ju redan satt in bild på. Molly fick ju massvis med fina presenter som jag tänkte slänga in bilder på...

     
Tennarmband         Doptavla         Halsband "Molly"    Barbapapa-mössa

   
Rese-säng           Graverat smyckeskrin     söt hållare till hennes framtida ringar :)  

     
Spargris                     Lek-kub                 Kläder              Lek-klossar

   
Glasprydnad            Halsband        Fin ask gjord av Mari

Vi fick även blommor av Mari med familj för att vi firade bröllopsdag igår, tack! :)



Pigan var heeelt slut efter gårdagen precis som sin mor och far, så när vi kom hem vid 8-tiden på kvällen så var det bara packa upp allt och sen lägga sig för natten. Molly har sovit som en gud i natt vilket var väldigt skönt eftersom mamma Nattis också behövde sova. Men hon var ju vaken iprincip hela gårdagen så jag förstår att hon var trött! Nu myser vi här i soffan... jag ska strax ge Molly gröt och sen får vi se om vi tar oss ut på en prommis. Jag är helt slut i huvudet, näsan rinner och jag känner mig allmänt seg. Hoppas det inte är förkyldningen som är påväg tillbaka :/ Men det är så härligt väder ute så lite frisk luft kanske gör susen!

Annars är det bara fullt ös som gäller i veckan. Ska hinna med prommis + kaffe med Elin och Herman, vi ska förbi Johanna och max, Eventuellt tatuera mig denna vecka om Viktor blivit frisk, After work på onsdag med Sara, Middag med Lisa och Emelie nån kväll och däremellan hinna träffa alla andra kära vänner :) Tur att det finns några dagar under veckan. Men samtidigt så är det inga måsten iaf. Bara roliga saker!!

Har inte så mkt mer på hjärtat faktiskt. Ska ta och koka en kopp kaffe åt mig och göra gröt till pigan. Ha en bra start på veckan mina kära läsare!

Over and Out/N

Dagens..

... dop i Iskyrkan var jättefint. Elian är ju så sjukt söt! Fikat var smaskigt och presenterna vi gav verkade uppskattas så det kunde inte ha blivit bättre faktiskt! Vi tog inte med systemkameran för att vi tänkte att det förmodligen var en massa som skulle fota samtidigt och då blir det ändå inge bra. Men det var inte så många som hade kamera med sig så vi hade nog kunnat få bra bilder ändå. Nåväl, det är lätt att vara efterklok. Men jag fotade lite med mobilkameran, Inte de bästa bilderna men det funkar! Den fina klänningen som Elian har på sig är samma som Molly kommer ha imorgon. Det är kyrkans kläder och den var superfin :)

    
 
Efter fikat så åkte vi hem och jag släppte bara av Micke och Molly och for till mamma för att förbereda inför pigans dopfika imorgon. Dukade fram lite och satte iordning bord och diverse! Efter det... var det snabbt hem för att börja med muffinsbaket. Mina cupcakes blev jag ganska nöjd med faktiskt och hoppas att dom går åt imon. Detta blev resultatet:

   
Jordgubbsmuffins och chokladmuffins.. mums! ;)

Vi kommer att servera smörgåstårta och även denna riktigt fina tårta som vi beställt! Fick tips av Mia att dom börjat med fototårta på Café Oscar. Lätt värt pengarna.. den blev så jävla fin:



Efter allt fixande, bakande, matlagning och förberedelser så satte vi oss ner med ett glas vin framför melodifestivalen. Det var skönt att varva ner lite efter en dag med massa skoj! Sen körde vi en "en dag för tidigt-firande" av våran bröllopsdag som är imon. Som ni förmodligen vet vid det här laget för att jag tjatar så förbaskat mkt! Hehe ;P Sorry! Nu har jag både min gubbe och dotter här sovandes bredvid mig i sängen och jag känner hur jag knappt orkar hålla ögonen öppna. Så det kanske är dags att fälla ihop datorn, lägga sig på kudden och försvinna in i drömmarnas värld? Imorgon ska våran piga få vatten över huvudet så det är bäst att vara utvilad <3 Jag lär inte uppdatera nu förrän på måndag, så ha en bra söndag gott folk!!

Over and Out/N

Idag...

...tar vi på oss finkläderna och går på dop för Elian. Kl. 13.00 ska vi infinna oss i Iskyrkan och efter det blir det fika hos Elians mommo och moffa! Molly ska vara hos sin farmor och farfar medans vi är i kyrkan. Är så onödigt att hon ska bli kall och kanske sjuk innan sitt eget dop imorgon. Eftersom hon nyligt varit så sjuk så tar vi inga risker.. Vi hämtar henne efter ceremonin så hon självklart får vara med på fikat :) Eftersom jag är ganska så säker på att Sandra med familj inte läser min blogg just idag så tänkte jag lägga ut bild på tavlan jag har gjort till Elian, och även kortet jag har gjort till. Förutom det så får dom presentkort på fotografering av oss, ett litet bidrag iaf! Vi har inte råd att betala för hela fotograferingen eftersom det är ganska så dyrt! Men då kan dom ju lägga till resten själv :) Jag tycker det är så svårt med doppresenter och jag visste inte ens vad jag skulle köpa men så googlade jag lite tips på presenter och det kom fram fotografering. Att jag INTE tänkte på det från början... det är ju en svinbra grej! Tycker jag iaf. Nånå, här är kortet och tavlan:

     

Ikväll blir det att spendera tiden hos mamma och duka färdigt och fixa lite inför imorgon, då våran lilla prinsessa ska döpas i Iskyrkan. Jag ska även baka mina cupcakes färdigt och sätta i kylen.. Så vi kommer ha en stor smörgåstårta med renstek, en vanlig tårta och ca. 30st cupcakes. Det är bara att gästerna käkar imon. Hehe :) Kanske borde ha sagt att dom inte behöver käka middag innan dopet. Imorgon firar vi även bomullsbröllop (alltså ett år som gifta). Så imorgon kväll efter dopet och fikat, öppnar vi våran första flaska med rött vin som vi fick när vi gifte oss. Jag ser fram emot många år till med min älskade Micke.. Älskar dig <3


Tänk att det redan är ett år sen <3

Igår på morgonen var vi hos Marie på kaffe och skvaller. Var trevligt som alltid och vi fick oss ett gott skratt då Isa och Molly var helt facinerade av varann. Molly skrattade så gott varje gång Isa skällde eller kom i närheten. Dom var såååå söta. Hjärtat smälte när man såg dom tillsammans :)

   

Efter besöket där så åkte vi hem i väntan på att gubben skulle sluta jobbet. När han kom hem så packade vi med vagnen i bilen och for upp på stan. Lunchade först på Café Rost och sen gick vi på marknaden. Blev inte att köpa desto mer. Tunnbrödet (eller vad det nu heter) fick följa med hem som vanligt! Det är ju så smaskigt och får man bara tillgång till att köpa det 2 ggr om året, så gör man det såklart, sen fick Molly ett par vantar och en jättebra underställsoverall och Pluto fick några grisöron. Mer än det inhandlades inte...


Underställsoverall + handskar
(Perfekt till våren och alla skoterturer som kommer)

På kvällen var det bara mys på schemat. Vi åt god middag, kollade film och pigan fick bada! Hon låg nakenfis på golvet också ett tag och pratade massor.. Sötnosen..

   

Nä, nu ska jag ta och koka en morgonkopp med kaffe och sen ska vi väl börja fixa oss litegrann inför dopet. Avslutar med bilder tagna för nån dag sen när pigan somnade i min famn. Är ju så mysigt att ha henne sovandes på bröstet!
Om ni kanske tycker att jag lägger in för mkt bilder och speciellt på Molly så är det dels för att ja, jag vill det helt enkelt, men även för att min pappa med familj som bor 170 mil ifrån oss ska få se så mkt bilder på henne som möjligt och eftersom vi inte kan ses varje dag och det händer så mkt med pigan utvecklingsmässigt just nu så bombar jag min blogg med bilder istället så att dom också kan få se vad som händer. OM ni nu undrar varför det blir så mkt! 

   
       Trött                Tröttare               ZZzz....

Ha en bra helg hörni!

Over and Out/N

Uppe med tuppen!


Morgonmys!

Pigan har faktiskt sovit relativt bra inatt och det verkar som att det kanske börjar ge med sig dessa sömnlösa nätter. Hon har ju sovit dåligt varje natt men det börjar gå fler och fler timmar mellan hon vaknar iaf. Det är ju fortfarande strul men bara det blir lite bättre så är jag nöjd. Har ju varit såhär ända sen tänderna kikade upp! Imorse vaknade hon iaf vid 06.00 men somnade snabbt om igen efter att man fick komma upp i mammas famn och kramas lite. Vid halv 8 tiden fick hon gröt och sen packade jag ner henne i vagnen, tog med hunden och gick på en 1 ½ timmes prommis i solen. Det gäller bara att ta sig ut men när man väl har börjat promenera så känns det som att man hade kunnat gå i timmar.

Väl hemma igen så fortsatte gumman sova en stund till så jag passade på att hoppa i duschen, äta frukost och sminka mig. Nu har hon vaknat och ligger och pratar med Pluto som INTE är det minsta intresserad för tillfället. Hehe..
Imorse beställde jag två saker från villervalla också till Molly. Dom har ju fått in vårkollektionen och det fanns hur mycket fint som helst men det är ganska dyrt så det blev bara 2 grejer... Jag har ju fastnat för heldressar, tycker det är kanonplagg faktiskt! Så det blev en sån och EN TILL snuttefilt. Nu har hon 4st med den här så nu får det faktiskt räcka! Haha! Mamma har fått nån dille på filtar, men jag lovade min karl att efter den här får det vara nog! 
Eftersom vi slapp köpa en ny overall då vi fick en av min kära syster, så tänkte jag att då kan hon få nåt annat fint istället :)

 

Nu är det bestämt att vi åker ner till Sandra med familj den 27 februari och stannar ca. 9 dagar! Jag och Molly tar som sagt tåget på måndagen och gubben joinar på torsdagen. Kenny kommer också hem den dagen så då är det bara jag, sandra och barnen i några dagar först! fasen vad skönt att komma bort på lite semester! :) Nu har vi nåt att se fram emot..

Imorgon är det äntligen fredag igen och då blir det marknaden när karln slutar jobbet men först kaffe och skvaller hos Marie på morgonkvisten! Och sen är det bara fredagsmys på kvällen som gäller! På lördag är det Elians dop och sen ska vi hem till mamma och duka fint och fixa lite inför söndagen då vi har dop. Blir en fullspäckad helg med massa måsten. Dock roliga måsten ;) Så jag gissar att denna helg kommer gå riktigt fort.

Längtar som tusan till påsk, då kommer min älskade pappa med bröder upp hit till Kiruna. Saknar dom varenda dag och jag kommer förmodligen krama ihjäl dom när dom kommer! Synd att inte Biggan följer men eftersom jag planerar att åka ner till sommaren så ses vi ju då om inte annat :)

Nä, nu ska jag ta och sätta på lite kaffe för snart kommer Sara på kafferep. Ha en bra torsdag gott folk!

Over and Out/N

Mammaträff...



...har vi haft här hos mig idag. Jag prommade och mötte Sandra och Elian imorse och vi gick hem till mig. Vi hann ta en kopp kaffe innan alla andra mammor och barn joinade! Var riktigt trevligt. Kaffe, fika, massa surr och bebismys! :) Molly slocknade under träffen. Klart man blir slut i huvudet av alla människor och barn runt omkring sig! Det är ju så spännande att sitta och titta på allt och alla som rör sig så efter ett tag gick jag och la ner henne i sängen när jag såg att hon började bli trött och hon somnade på en gång! Tack brudar för en trevlig förmiddag, det gör vi om snarast! :)

När alla hade begett sig hem så busade vi i gåstolen en stund och sen la jag ner henne på golvet på rygg och gick på toa... när jag kom ut igen så ligger hon på mage och pratar för fullt. SOM jag har väntat på detta ögonblick, att hon ska vända sig själv.. så missar jag det för att jag är på toa. Typiskt! Nåväl, nu när hon vet hur man gör så kanske hon fortsätter med det. Vi får hoppas det! Mammas duktiga <3 Sen klädde vi på oss och satt i gåstolen en stund till. Hon är som stark i benen. Hon har förstått att man kan trycka sig bakåt och när hon upptäckte att det rörde sig så höll hon på att trycka bakåt hela tiden. Tror att snart kommer hon på hur man går framåt också! 

   

Nu ligger hon däckad i soffan igen och jag tänkte passa på att skriva några rader här! 
Igår var vi en sväng hos Lisa och freddan på en snabbkaffe så Molly fick busa med farbror frisse.. hehe, dom har tydligen blivit bästisar. Vet dock inte vad Lisa säger om att någon annan tjej charmar hennes kille? ;) Men det är sånt man får ta helt enkelt!

 
           Frisse och Molly       Min fina, gravida vän 

På kvällen så låg jag och Molly i våran säng och lekte tittut hur länge som helst. Det är nya favoritleken! Hon är ju så mysig när hon skrattar så gott så hon knappt får luft! Ja, det är som underbart med barn..

Ikväll hade jag tänkt hälsa på mamma med familj men nu har dom åkt på jordens förkyldning så vi håller oss borta därifrån. Vi vill ju INTE bli sjuka innan Mollys dop på söndag :/ Nå, jag har inte så mkt mer på hjärtat så jag avrundar här! 

Over and Out/N
 

Råd!

   
                             Morgonmys <3

Inatt har det varit tjorv, tjorv och mera tjorv med pigan. Vet inte riktigt varför men hon har svamlat hela natten. Det resulterar såklart i en väldans trött mamma idag! Tur att hon är så underbart söt när hon ligger och pratar halva natten så man kan ju som inte riktigt bli arg (bara lite less efter ett tag) Hehe! Nå, jag fick vila en 2 timmar nu på morgonen så det känns ändå helt OK! Efter att Molly fått gröt och jag frukost så gav vi oss ut i det underbara vädret. våran temp visade -12 men jag tror det var lite kallare än det ute, men det var riktigt skönt! Så vi gick en riktigt lång prommis idag för att väga upp de dagar vi inte kunnat vara ute pg.a kylan. Pluto fick röjja av sig i snön, Molly fick sova och jag fick motion... kanon!!

         
Mysig morgon!        Pluto spanar         Frost i håret :)

Nu får det gärna hålla i sig så vi kan promma varje dag, åtminstone komma ut och göra någonting annat än att bara sitta hemma.. håller tummarna ;P När vi kom hem från promenaden så kom gubben hem på lunch och nu sitter pigan i babysittern och snackar för fullt medans jag häller i mig en kopp kaffe (guds gåva till människan)...

Igår när Micke kom hem från jobbet så fick jag dessa! Han vet att jag varit lite nere på senaste och tänkte att blommor brukar pigga upp en och det gjorde det minsann. Jag fick även en liten bok med massa roliga citat. Tack min underbara. Du är bäst!!

 

Var hos läkaren igår och fick beskedet att mitt magsår är tillbaka. Är ju några år sen jag hade magsår och nu är det samma kramper i magen och samma symptom. Blodtrycket är ganska högt och läkaren sa att det mest troligt är magsår igen. Det SUGER! Men samtidigt får jag skylla mig själv lite som alltid stressar omkring och känner att jag måste hinna med allt. Det var väl bara en tidsfråga innan det skulle komma igen! Så nu äter jag lite starkare medicin och hoppas verkligen att det kommer bli bra i min stackars mage!

Igår efter läkarbesöket och middag hemma så for vi hela familjen till Sandra, Kenny och Elian eftersom Kenny fyllde år här för några dagar sen men dom har ju inte kommit till stan förrän igår så det blev tårta och kaffe där! Trevligt vare :) Vi har bokat in resa ner till dom här i slutet på februari. Jag och Molly åker tåg ner redan på måndagen och sen kommer gubben med bil, släp och skoter efter några dagar! Kommer säkert bli kanonkul! Skönt att komma bort ett tag om inte annat.. 

Nu hoppar vi mellan ämnena här men skit samma. I lördags när vi var hos svärisarna så fick Molly en svinsöt liten giraff som svärmor hade gjort åt henne. Glömde ju lägga in bild på den här tidigare så det kommer en nu istället..

 
                                  Söt eller vad?

Nu mina kära läsare.. behöver jag eran hjälp! Idag fick jag hem min klänning som jag beställde i syfte att ha på LKAB-festen. Jag gissar att det är en ganska elegant fest eller vad man ska kalla det men jag är rädd att min klänning ser lite för ja.. i brist på andra ord.. slampig ut. Jag kommer ha leggings och kavaj och enligt mig själv så ser det då inte lika vågat ut då. Jag älskar klänningen men behöver lite råd vad ni andra tycker?! Sara tyckte det var modigt men snyggt... så vad säger ni andra?



Nä, nu har jag skrivit ett onödigt långt inlägg.. dags att göra nytta :)

Over and Out/N 

Blä!!!

Är en tid i mitt liv nu som känns sådär allmänt jobbig! Det är en speciell sak som tynger mig mest och den personen som jag kan prata med om just DET är bortrest :( Hon förstår varför jag känner som jag gör och kan peppa mig när jag behöver det! Jag har många vänner som finns där och som jag älskar väldigt mkt och kan prata med, men just den här saken behöver jag min syster för och hon är i Thailand! Skit!!! Sen är det andra saker som just nu känns jobbigt. Alla har en period under året då det känns extra tungt och min är nu. Tur att jag har min lilla solstråle som får mig att kliva upp på morgonen och ger mig såna leenden som går rakt in i hjärtat när jag behöver det som mest.. <3


Min älskade Molly!

Nåväl, sitter här med min typ 4:e kopp kaffe och jag klättrar snart efter väggarna. Förbannade kyla.. imorse när jag kollade mätaren så visade den -29?? Det hade känts helt OK om det var så kallt en dag eller två men nu har det varit såhär kallt i typ 2 veckor och man blir seriöst galen!!! Jag vill ut och promma med vagn och hund men till och med Pluto lyfter på tassarna och gnäller för att det är så kallt. Man har ju inte nån lust att ge sig ut och göra nåt överhuvudtaget och jag är en sån som gillar att vara i farten och vara ute i friska luften. Dom hade lovat varmare på torsdag men jag hoppas inte på för mkt iaf!

Igår när jag var och lämnade tillbaka filmer vi hade hyrt så var det "birds gone crazy" här utanför. Det kryllade av fåglar som flög ovanför huset vårat, helt galna var dom och det var inte bara en fågel... jag försökte fota men det var så kallt och hålla i mobilen och dom fåglarna jag fick med på bild var bara en liten del av hur många dom egentligen var.. jisses!



Efter att jag varit och lämnat in filmerna så åkte jag och handlade lite. När jag kom hem så lagade jag Biggans pastagratäng som jag kallar den. Pappas fru har lagat den i många år.. enkel men väldans god och jag har försökt göra den lika god i alla dessa år men den slår aldrig hennes ändå. Men klart min slinker ner den också :)

 
Före & Efter...

Idag har vi bara chillat här hemma. Tvättat bort den absolut sista tvätten, städat lite (trots att vi storstädade hemma igår) och nu är det bannemej kliniskt rent här hemma. Märks att det varit kallt ute och man suttit hemma när det inte ens finns en socke i tvättkorgen och hemmet strålar och doftar rent!

Nä, jag har väl inte så mkt mer att tillägga faktiskt.. avslutar med bilder från igår när pigan låg på golvet och försökte charma en sovande Pluto som inte var så pigg på att umgås, hehe :P

    

over and out /N

Redan slut!

Ja, idag är det söndag och det var den helgen det. Dagarna går alldeles för fort! :( Är så mysigt att vara hemma hela familjen och äta frukost tillsammans, ligga i sängen länge och bara kramas och bara vara. Men kommande vecka har jag fullt upp så dagarna kommer nog att springa förbi ändå. Nästa helg är det ju 2 st dop också. På lördag är det dop för Elian i Iskyrkan och på söndag har vi dop för våran lilla tjej i Iskyrkan. Hehe, var ganska häftigt när jag och Sandra pratade med varann om dop och insåg att vi skulle ha våra dop samma helg. Jag har ju nämt tidigare att vi ville ha dopet den 12 februari för då är det exakt ett år sen jag och Micke gifte oss i iskyrkan så det var en toppenidé tyckte vi :) Och så blev det! Så jag kommer ha en del att göra inför dopet och på onsdag är det mammaträff här hemma hos oss, vilket ska bli jättekul! Sen gissar jag att resten av dagarna bjuder på umgänge med vänner och ett besök på gymmet eller två.

Nåväl, igår var vi hos svärisarna och åt middag och bastade. Det var pigans bastupremiär och hon verkade tycka att det var mysigt. Hon satt och skrattade och pratade för fullt i värmen. Efter bastun fick hon babymassage och mat och sen däckade hon i soffan och blåste på i 2 timmar. Det var nog bastun som gjorde susen skulle jag tro för hon brukar aldrig sova sådär länge på eftermiddagarna annars. Vi åt också middag som svärmor hade lagat till. Lax med fetaost och creme fraise och potatis till det. MUMS! Efter maten satte vi oss tillrätta framför tvn. och kollade melodifestivalen. Sen åkte vi hem och däckade i sängen allihop.. en mysig kväll med andra ord!

Pigan har fått en ny sysselsättning. Hon har upptäckt hur roligt det är att göra pruttljud med munnen så det görs hela tiden här hemma nu, hehe.. jag filmade henne igår morse när hon låg i babygymmet och gjorde sina ljud ett bra tag, ja.. hon är ju för söt våran tjej..



Jag försöker ha Molly på mage också men hon HATAR det. Däremot så försöker hon vända sig från rygg till mage hela tiden och det är ju sååå nära men hon lyckas inte riktigt ännu. Men har du henne på mage så blir hon sur direkt. Nånå hon vänder väl sig nångång iaf :) Det görs ju några fösök då och då..

   

   

Idag vette tusan vad vi ska hitta på. Bara chilla och ta det lungt gissar jag! Nu har förresten mina syskon åkt iväg till Thailand och ska vara där i över 2 veckor och jag saknar dom redan SÅÅÅÅÅ mkt :( Nåväl, Hoppas ni också har haft en bra helg.. Jag avslutar här med en till bild på pigan som tycker det är kul att grisa med gröt på mornarna. Förlåt hörni att det blir så mkt bilder på Molly. Hoppas ni inte tycker det är allt för tråkigt och enformigt men hon är ju mitt liv och det händer så mkt nu som dokumenteras! Hoppas ni gillar att läsa min blogg ändå..



Over and Out/N

Iskallt!!

Javisst, det är iskallt i lägenheten. Det verkar fortfarande inte vara tätt vid balkongdörren och ni kan ju tänka er nu när det är svinkallt ute plus att det blåser, då blåser det ju in kallt! Så idag är det jag som ringer KBAB och säger att dom får fixa det nu. Nu har vi ju faktiskt ett barn här också och ska man behöva ha overall på henne inomhus för att det är så kallt? Nej nej, nu är det bara att dom fixar det ORDENTLIGT!!


 

Vi har iaf hög mysfaktor här hemma nu på morgonen. Kaffet puttrar i perkulatorn, jag har tänt massa ljus och dragit in pigans täcke. Så nu ligger vi här i soffan och bara myser och kramas! Helt undebart <3 Vi ska strax sätta oss i köket och äta frukost, och lillfisen ska få gröt! Sen gör vi oss klar för att luncha på stan med mannen i huset. Vi brukar alltid göra det på fredagar, åka upp på rost och äta lunch tillsammans. Nu har det ju inte blivit de senaste 2 fredagarna när Molly varit sjuk och så. Synd att det ska vara så förbaskat kallt ute. Jag vill ju gå på långprommis med vagnen och hunden men det är inte ens skönt att knalla i denna kyla. Hujja..

Ikväll blir det tacos hos min mamma. Ska bli riktigt mysigt och så får jag krama om mommo som också är där. Hon fick ju en infektion efter operationen och har legat inne på lassa nu en vecka och i tisdags fick hon komma hem igen så nu ska hon få en bautakram av mig!!

Igår var det fullt ös hela dagen. Först var vi ju på BVC och gjorde 4 månaders kontroll.. Pigan växer så det knakar och allt såg bra ut! Nästa gång vi går så är det dags för vaccin igen. Efter det for vi ner till familjen Ejnestrand och hälsade på Johanna, Isabell och lilla Max. Var lika trevligt som alltid. Molly fick prova sitta i Max bumbo också och där satt man ju som himla fint :)



Sen for vi hem och inväntade Micke, när han kom hem från jobbet så åt vi middag och sen tog jag med mig Molly och gick till gården bredvid till Sara som hade födelsedagsfikat igår fast hon fyller år idag! Det blev några timmar där också. Så det var fullt ös med massa umgänge igår och det gillar vi som sagt.. 

 Idag kan jag säga: Grattis till dig vännen, hoppas dagen blir kanon! :)

 
Min fina vän

Satt nu och läste min gamla blogg som fortfarande finns kvar. Haha, herrejisses.. Det var ett tag sen jag skrev där :) Jag kommer ju inte använda den nåmer men är ganska kul att ha kvar den och läsa alla gamla inlägg! Det är lite som har förändrats sen dess.. Ganska mkt faktiskt..
Gamla bloggen


Nä, nu ska jag ta och hälla upp en kopp kaffe och mysa vidare med min pratkvarn här! :)
Hoppas ni får en bra helg..


Hehe, ena ögat ser helt stört ut ;P

Over and Out/N

4 Månader!!

Hann inte blogga igår så det blir en morgonuppdatering nudå. Vi har varit vakna sen typ 6-tiden, vaknade av en glad tjej som låg i sin säng och pratade för fullt! Mysigare att vakna upp till än skrik måste jag ju få säga :) Kändes dock inte som att jag skulle komma upp ur sängen. Fasen vilken träningsvärk från igår. Jag och Tesse var ju på gymmet på kvällen och körde både kondis och så styrke med fria vikterna och eftersom Nattis nu gillar att utmana sig själv lite så maxade jag på biceps och nu orkar jag knappt lyfta mitt barn. Jisses! Nåväl, det ska kännas att man gjort nåt. Eller hur? Tack syster för ett härligt träningspass! Nu åker ju hon till Thailand på lördag och är borta 3 veckor, så nu har jag ingen träningskompis. Trist.. Nå, man får väl pallra sig upp dit ändå.

Annars igår var vi uppe och gjorde lite ärenden. Och så var vi förbi Jennie (Busmonster) för hon skulle ta mått på Mollys huvud för att sy upp en balaclava. Men det behövdes inte, för vi FICK en av henne som dom hade haft till deras lilla tjej. Så otroligt snällt... Jag har ju letat efter en i bra storlek men alla har ju varit för stora men nu fick vi en som passade perfekt och helt kostnadsfritt. Tusen tack igen Jennie :) Efter det for vi hem och käkade lunch, Molly tog sin lunchnap och sen gick vi över till Lisa och Freddan där även Emelie och lilla Ralf var. Vi satt ett bra tag och bara surrade skit och drack kaffe. Alltid trevligt!

Satte Molly i sin gåstol här för nåndag sen och den älskade hon att sitta i. Hon tar ju sig inte nånstans ännu men det var ju kul att man iprincip fick "stå" själv och den hade ju massa roliga leksaker på sig. Mamma var ju självklart framme med kameran också..

   
Gullunge <3

Jag skrev ju här tidigare att pigan alltid ligger på skötbordet och äter på fötterna så nu slänger jag in ett litet videoklipp på våran viga lilla tjej :) Jag vågar inte prata så mkt med henne när jag filmar för då slutar hon alltid att prata och stirrar bara på mobilen, så jag försöker alltid smyga runt henne för att fånga dom bästa stunderna. Enjoy!!



Idag är det full rulle. Pigan ska få gröt här snart, sen ska vi göra oss klar för BVC. Efter det ska vi ner till Familjen Ejnestrand och hälsa på Johanna, Isabelle och lilla Max. Sen hem och slänga i sig mat och slutligen så går jag och Molly över till Sara som har födelsedagsfika idag. Hon fyller år imorgon egentligen men har fikat idag! Så det är fullt schema hela dagen. Det gillar vi :)

... Och idag blir våran älskade Molly Maria hela 4 månader, vars tog tiden vägen?



Over and Out/N

.

RSS 2.0