Psykiskt påfrestande!

Okej, nu börjar det bli riktigt jobbigt! Snart 6 dagar över tiden och inte ens en liten sammandragning.. På måndag går vi in i vecka 42 och just nu känns chansen att vi ska få våran lille ut till världen utan att behöva "sättas igång" väldigt liten. Många av er tycker garanterat: varför gnäller hon? har man väntat i 9 månader så kan man väl vänta lite till? os.v. men jag tycker denna väntan är extremt jobbig!
Jag har aldrig längtat såhär mycket efter nåt i hela mitt liv och det känns så frustrerande att jag inte kan påverka det ens lite! Min rädsla över att bebisen hinner bli så stor känns som att ingen tar på allvar. Vem jag än pratar med så säger bara alla: Nejdå, så blir det inte alls! Alla har olika rädslor, och detta är min! Jag måste få prata om den rädslan annars blir det inte bättre!
Nåväl, bara att inse att det inte finns nåt jag kan göra. När jag har våran lillskrutt i famnen så vet jag att all väntan i världen är värt det men nu på slutet är det både psykiskt och fysiskt jobbigt! Ber en liten bön ikväll att nåt kommer hända snart iaf <3

Idag har jag iaf varit och handlat med mommo. Skulle ju igår egentligen men hon ringde igår och frågade om jag kunde följa henne idag istället. Så vid 10-tiden hämtade jag upp henne och vi gick på ICA och handlade. Var faktiskt jättekul :) Min mommo kan vara bra knasig ibland..
Sen for vi hem till henne och fikade lite och pratade gamla minnen från när jag var liten.

Nu sitter jag och Micke här och nördar framför varsin dator och är proppmätta! Idag kockade jag till grekisk pyttipanna som jag fick tips om här för typ 1 år sen, och har lagat till det några gånger!
Kan lägga in receptet här lite bättre sen men det består iaf av hemmagjorda klyftpotatisar, fläskfile i egengjord marinad, oliver, fetaost, rödlök och allt det äter man med en god kall sås! MUMMA! Det är sjukt gott och speciellt om man gillar vitlök som jag. Då gillar man detta :)

   

Och såklart blev det efterrätt också.. Smulpaj med hallon och blåbär tillsammans med lite väl lös vaniljvisp!



Vi har även hunnit kika filmen "Big daddy" med Adam Sandler.. alltså Adam Sandler är med i filmen. Vi har inte kollat filmen med honom! Hahaha.. Ok, jag skrattar åt mina egna skämt. Nu är det illa :/
Jag tänkte strax dra med min mina hjärtan ut på en promenad nu när det inte blåser lika hårt. Känner att jag måste ut från detta hem en sväng.

Annars i helgen blir det bara mys med familjen och på söndag kommer Tesse, då blire scrapping. KUL! känner att jag behöver det. Har haft lite inspirationstorka här i 2 dagar. Eller håller på med ett projekt som jag sitter fast med och behöver lite råd så vem passar inte bättre än syster? Hon har alltid bra råd :)

Idag har jag förresten ringt runt och fixat lite och det kommer bli kanon! Kan inte säga vad det handlar om men fick ett glädjande besked idag. Det är allt jag kan säga ;p Blev ni nyfikna nu?

Nä, nu suckar min man här bredvid. Måste gå kramas lite!

Over and Out/N

Hög mysfaktor!

  

Sitter här i pysselrummet efter att ha städat och tvättat ännu mer idag. Nu är då lägenheten skinande ren. 
Kände att jag hade lite överskottsenergi och var extremt uttråkad så jag gjorde en insats här hemma och sen gick jag en prommis med Pluto som hade lika mycket energi som matte. 
Nu ligger han här vid mina fötter och sover och jag sitter med en kopp te och ska strax sätta igång med ett pysselprojekt! Jag har till och med dragit ner persiennerna, gjort en spelningslista med bara mysmusik och tänt min fina huslykta som jag fått av svärmor för att få den där extra lilla mysfaktorn.
Sen tänkte jag ta ett bad, läsa en bok och bara slappa tills min man kommer hem från jobbet..

 

Bebisen verkar också ha massa energi. Är ett väldans bökande inne i magen! Tänk om lillen skulle vilja komma ut också, då hade mamma blivit jätteglad :) Längtar så mycket efter vårat underverk.
Fick upp våra förstoringar igår som jag la ut bilder på. Blev jättefint på fondväggen i sovrummet.. eller vad tycker ni?

 

Funderar på att tvinga min man att hänga upp tavellisterna ovanför mitt skrivbord idag. Vi måste dock ha en slagborr eftersom det är betongväggar så får först ringa runt efter en sån. Hade varit kul att få upp dom så jag kan ställa dit mina projekt! Och att få allting färdigt innan bebban kommer...

Insåg här för nån dag sen när jag var uppe på vinden att jag verkligen hade behövt ha en loppis snart!
Har så sjukt mkt grejer som måste bort. Jag och mamma hade en loppis i somras och tänkte ju ha en till innan sommaren var slut men det blev det ju ingenting av. Funderar om man skulle ha hyrt en lokal till vintern, om det finns fler intresserade så man kan gå ihop och ha en loppis? Det hade varit nåt kanske!
Tror jag ska kolla runt lite grann och om det finns fler som vill sälja bort lite grejjer så hör av er så kanske vi kan styra ihop nåt allihopa :)

Nä, nu ska jag sätta igång med lite pyssel och sen lägga mig i badet.
Over and Out/N

Onsdag.

Idag har jag varit på besök hos BM och har nu insett att det är bara gilla läget. Våran bebis vill inte komma ut! Så jag räknar med ett besök till på måndag. Man borde inte få ett BF datum, man blir så ingrodd på det datumet och när det går över tiden så blir man bara besviken! Och då längtar man bara ännu mer. Egentligen borde man säga det datumet som blir när man gått 42 veckor och då blir man jätteglad när bebisen kommer i V.40. Håller ni inte med mig? :) Blir många strykningar på min gissa-lista! Ni har gissat på alldeles för tidiga datum och förmodligen jag med! Ne, nu ska jag sluta vara bitter. Våran bebis kommer när den är mogen för det! Men det kan inte vara hälsosamt att längta såhär mkt efter nåt?? <3

Efter besöket hos BM så var jag på malmia med min man och käkade lunch, sen åkte jag ner till familjen Ejnestrand för att hälsa på Johanna och Max. Trodde jag skulle få snosa bebis men Max låg i vagnen och sov så sött så ville inte väcka lillkillen. Jag och Johanna fikade och snackade om allt möjligt (mest bebisprat).
Var iaf lika trevligt som alltid. Längtar tills våran skrutt också kommer så jag kan lura ut Johanna på barnvagnsrace :)


Idag har jag även hämtat ut fotografierna som vi tog hos Thunlind. Ska hänga upp dom på fondväggen i sovrummet, där passar dom bäst, alltså på den väggen som dom står lutade mot! Dessa 2 bilder blev det (jag ser ut som skit på parbilden men vi ville ha en helbild på oss och magen ändå):



Ramarna följde inte med så efter jag hade hämtat bilderna, så for jag ner på ÖB och köpte två svarta ramar och hittade även lite småkrafs till scrappingen för nån krona...



Nu till annat.. jag tänkte ju inte slänga ut bilder från bebisboken på mina sista 2 sidor jag blev klar med för någon dag sen eftersom jag trodde det blev tjatigt med bilder men nu har jag fått order att sätta in dom så bara att lyda :) Nu längtar jag bara tills jag får göra "välkommen till världen" sidorna också
Var ju hos Maries mamma Lena igår som fyllde hela 50år så jag sätter in en bild på kortet jag gjorde till henne också när jag ändå håller på:

       



Sen har jag bara städat, bytt sängkläder, satt igång en tvätt och tömt diskmaskinen. Micke är nu och lirar badminton med Thomas och jag tänkte väl pyssla lite för omxävlings skull ;) Ikväll kommer våran Pluto hem också efter att ha varit igår och idag och jagat med svärfar. Mattes hjärta.. saknat honom så det blir massa pussar ikväll!

Nä, nu värker det i fingrarna.
Over and Out/N

Tidiga gissningar..

Ja hörni, det stryks mer och mer.. ;P Linnea, du kanske vinner ändå!!

BF: var den 25 September, gissningarna är:


Jag: 1 Oktober, ca. 4050g, 51cm, Flicka

Blivande pappa Micke: 20 September, 3700g, 50cm, Pojke

Mamma Kiiso: 2 Oktober, Flicka

Lillebror Tobbe: 26 September, Pojke

Svägerska Marie: 26 September, Flicka

Tesse: 22 September, Pojke

Micke.F: 30 September, Flicka

Linnea: 4 Oktober, Pojke

Jonny: 23 September, Pojke

Marie.A: 27 September, Flicka

Erica.S: 19 September, Flicka

Pernilla: 3 Oktober, 3870g, 50cm, Pojke

Inga-Britt: 19 September, Flicka

Sandra: 29 September, 3850g, 51cm, Flicka

Sandra J:  15-16 September, Flicka

Evelina: 28 September, Pojke

Nadja: 29 September, Flicka

Lena: 27 September, Flicka

Johanna: 28 september, 3380g, 49cm, Flicka

Johan: 2 Oktober, Pojke

Barnmorska Ingegerd: 28 September, 3500g, 50cm, Pojke

Jennie: 22 September, Pojke

Jim: 29 September, 5000g (hoppas jag inte), Pojke 
Pappa Stefan: 28 September, 3279g, 49cm, Flicka

Bonusmamma Birgitta: 2 Oktober, 3472g, 49cm, Pojke

Lillebror Simon: 24 September, 3200g, 48cm, Flicka

Lillebror Hugo: 25 September, 3150g, 50cm, Pojke

Vacker låt & vackert minne!

Sitter och lyssnar på låten som vi hade på vårat bröllop. Ingångslåten till kyrkan när min far ledde fram mig till Micke i Iskyrkan. Ryser i hela kroppen och minns det som de var igår. Känslan jag hade då. Det var lycka, kärlek och nervositet till tusen. Den dagen var den bästa i hela mitt liv. Då jag blev fru Eliasson! <3

Får inte upp youtube-klippet. Det tjorvar bara en massa så lägger upp länken så kan ni också lyssna på denna underbara låt..

http://www.youtube.com/watch?v=HrLbrBtD2H0




Over and Out/N

Uppe med tuppen!

Varje morgon när Micke åker till jobbet, vid halv sex tiden så är det OMÖJLIGT att somna om :( Jag sover tusen gånger bättre när han ligger vid min sida. Fast det har mkt med graviditeten att göra nu. Sover skitdåligt på nätterna.. vrider och vänder på mig hela tiden! Nåväl, jag går ju och lägger mig tidigt som den pensionär jag är så det jämnar ut sig :)

Igår var först svärfar och Gunborg (Mickes faster) här på en snabbkaffe på förmiddagen och efter det så kom Marie för lite pyssel. Hon har ju som sagt också gått med i Creativeclub men man får ju inte JÄTTEmkt grejer i startpaketet så hon kom hit och scrappade, då kunde hon få lite krims krams och papper av mig också! 
Hur som helst så var det jättetrevligt! Jag fick klart mina 2 sista sidor med magbilder i bebisboken och är helnöjd. Men orkar inte lägga upp bild på resultatet (känner mig lite tjatig med mina pysselbilder, hehe)
Så nu kan jag bara vänta tills våran bebis vill komma ut så jag kan fortsätta med boken, men tills dess har jag 100 andra projekt jag kan jobba med så jag är ju inte sysslolös. 

Fick än en gång presenter av Marie igår. Hojja, hon skämmer redan bort lillskrutten :) Men jag blev jätte,jätteglad för det var såklart grejer med Barbapapa på. Jag ÄLSKAR ju Barbapapa för er som inte märkt det. 
Tack så himlars mycket Honey!! <3 Dessa underbara presenter fick vi:
 

    
    Påslakanset              Skallra         Body med tillhörande byxa


Jag fick äntligen min Dymo från Clas Ohlson igår. Jag beställde den ju från deras hemsida innan jag visste att den faktiskt fanns på vårat varuhus i stan. Men enligt hemsidan så fanns den inte så jag beställde den, och sen när jag var där för att köpa tavlorna så såg jag att dom faktiskt hade sån dymo där. Nånå, inte hela världen.. jag fick ju min beställning igår ändå så. Nu blir det att flitigt använda den:



Jag vill även passa på att tipsa er som inte sett att Panduro har hela 70% rabatt på hemsidan nu. Jag var in igår kväll och fyndade rejält! Så passa på hörni :)
Det är bra att ha mycket fritid som jag har för tillfället, då man kan googla runt och hitta massa roliga hemsidor och dylikt!

Idag blir det mest troligt att följa med Marie till hennes mamma Lena som fyller hela 50 år idag! Stort grattis till henne :) Får se om min kropp vill följa med.. känner mig lite halvseg men ska försöka lyfta upp arslet från sängen och göra ett ryck! Man är ju ingen ballerina för tillfället!

Hoppas alla ni kära vänner och läsare får en toppendag! Själv lever jag fortfarande på hoppet om att en liten bebis vill komma ut denna vecka, helst igår..

Over and Out/N

Vecka 41...

Jaha, då var vi inne på vecka 41 och jag hoppas att vi slipper gå in på V.42 också! Jag försöker att inte tänka på det och att fokusera på annat men hur lätt är det? Varför måste bebisen trivas så bra där inne? Vill den inte komma ut och träffa mamma och pappa? Många frågor som ingen kan svara på! Nåväl, är bara att vänta och längta lite till! Jag vill inte vara gravid nåmer, jag vill ha våran lilla bebis ute hos oss NU!!
Jag tänkte iaf slänga ut en magbild för denna vecka, och förhoppningsvis den sista. Det har ju inte hänt så jättemkt med storleken på magen men jag slänger upp en iaf.



Finns en bra sak med att ha jättekagge. T.ex när man vill äta fil och flingor i sängen som jag gjorde igår kväll så är det ett perfekt "bord" som man kan ställa grejer på när man inte vill sträcka sig i onödan. haha :)


Väldigt behändigt ;)


Idag kommer Marie förbi vid 12-tiden och vi ska pyssla litegrann. Hon har också gått med i Creativeclub så det ska bli superkul! Verkar vara riktigt pysselmani nu och många som håller på med det. Men det förstår jag.. för det första är det jättekul och för det andra så är det väldigt avslappnande, och dessutom så är det ett bra sätt att fördriva tiden med. När man sätter igång med scrappandet så säger det bara "vips" så har man suttit i typ 3-4 timmar!! :)

Tänk om man hade vunnit massa, massa pengar? Finns så mycket jag hade velat köpa men det är bara att inse att nu när lönen minskar rejält så får man prioritera! Nu är det ju iofs för en riktigt bra sak som jag går ner i lön för :) Men förhoppningsvis får jag sålt skotern snart och där rullar det ju in en bra slant i såna fall.
Man säger ju att pengar inte gör en lycklig, men jag kan då säga att nog fan underlättar det i livet om man har bra med pengar! Eller vad säger ni?

Avslutar dagens inlägg med att slänga upp era gissningar än en gång.. Många som har gissat på tidiga datum men jag får då stryka mer och mer så ni har nog trott lite fel ;P Våran bebis trivs där inne.. kanske ända till Oktober? Kul att så många av er har gissat, jag kanske borde ha ett pris till den som gissar helt korrekt? 



BF var igår, 25 September, gissningarna är:


Jag: 1 Oktober, ca. 4050g, 51cm, Flicka

Blivande pappa Micke: 20 September, 3700g, 50cm, Pojke

Mamma Kiiso: 2 Oktober, Flicka

Lillebror Tobbe: 26 September, Pojke

Svägerska Marie: 26 September, Flicka

Tesse: 22 September, Pojke

Micke.F: 30 September, Flicka

Linnea: 4 Oktober, Pojke

Jonny: 23 September, Pojke

Marie.A: 27 September, Flicka

Erica.S: 19 September, Flicka

Pernilla: 3 Oktober, 3870g, 50cm, Pojke

Inga-Britt: 19 September, Flicka

Sandra: 29 September, 3850g, 51cm, Flicka

Sandra J:  15-16 September, Flicka

Evelina: 28 September, Pojke

Nadja: 29 September, Flicka

Lena: 27 September, Flicka

Johanna: 28 september, 3380g, 49cm, Flicka

Johan: 2 Oktober, Pojke

Barnmorska Ingegerd: 28 September, 3500g, 50cm, Pojke

Jennie: 22 September, Pojke

Jim: 29 September, 5000g (hoppas jag inte), Pojke 
Pappa Stefan:
28 September, 3279g, 49cm, Flicka

Bonusmamma Birgitta: 2 Oktober, 3472g, 49cm, Pojke

Lillebror Simon: 24 September, 3200g, 48cm, Flicka

Lillebror Hugo: 25 September, 3150g, 50cm, Pojke


Over and Out/N

BF idag!!! :)

Idag är det alltså söndagen den 25:e September och idag är det beräknat att vårat underverk ska komma ut till världen. Det ser dock mörkt ut och jag tror inte att den lille kikar ut idag men å andra sidan är dagen inte slut ännu och allt kan hända! :) Jag önskar så innerligt att vi inte behöver vänta i 2 veckor till. Helst inte ens 1 dag till!
Igår kväll hade jag sammandragningar och förvärkar som F*N och trodde faktiskt att det skulle hända nåt under natten men så blev det inte. Jag vaknade imorse och mådde toppen, så det är bara att snällt le och se glad ut och vänta på att lillen vill komma ut till oss <3

Idag vid 10-tiden kikade Tesse förbi och vi satte igång med pyssel pch prat. Tiden sprang som vanligt iväg och vid 16-tiden for hon hem. Vi satt alltså i 6 timmar och öste på! Men man säger ju att "tiden går fort när man har roligt"
Jag hann med en del. Gjorde färdigt min minnesbok som nu står fint på fönsterbrädan så får nära och kära gärna kika i den när dom kommer förbi! Jag har 4 sidor kvar som jag kan göra i den men måste vänta till bebis kommer eftersom det är nästa stora lycka som vi får uppleva...
Så här ser resultatet ut (i rätt ordning):

     

     

       



Sen fick jag även 2 sidor till gjort i min Boken om dig till bebisen. Nu var det dags för sista sidorna jag kan göra innan lillskrutten kommer. Det blev 2 sidor med magbilder och jag har även 2 sidor kvar att göra med bara magbilder. Jag har inte tagit bild från varje vecka. Det skulle bli lite jobbigt med 40 veckor men jag har tagit med jämna mellanrum så man ser hur magen har utvecklats. Men som sagt hann jag bli färdig med dessa sidor och såhär blev resultatet:

       

Sen gjorde jag ju en sida med "storebror" Pluto i boken (se tidigare inlägg) och då hade jag inte lagt in nån bild ännu men nu är det gjort och måste bara visa er eftersom det blev sååå fint och jag är nöjd :)



Blev mycket bilder i detta inlägg (Sorry)..
Jag har även hunnit vara med tavlan som jag gjorde i förrgår till svärisarna och dom blev jätteglad för den!
Stannade och drack en kopp kaffe med dom och snackade skit, alltid trevligt! :)

Nu tänkte jag krypa ner under filten i soffan med mitt hjärta och bara mysa. Imorgon ska han och jobba igen och jag ska väl pyssla på lite här hemma tänkte jag! Kanske tar en kort prommis med Pluto också.
Hoppas ni andra har haft en kanonhelg, för det har då jag..
Avslutar med en bild från mitt och Tesse´s pysselkaos som det brukar vara när vi sitter med alla våra grejer:



Over and Out/N

Rensning..

Har vi sysslat med här hemma idag. Städat ur skrubben, städat och rensat på vinden och städat hemmet :) Nu är det skinande rent. Lovely! Johan är här på besök, så han och Micke sitter och dricker kaffe i vardagsrummet och pratar om ointressanta saker (killsnack) så jag smet hit till pysselrummet för lite bloggande och pyssel :)

Igår hade jag en sån där "hoff"dag. Ni vet, sån där dag som allting känns så jobbigt. Man känner sig ful, fet, klumpig, negativ och allmänt less på allt och alla. Jag brukar ALDRIG vara irriterad om det inte finns anledning till det. Jag är en glad och positiv människa men igår var det en sån där dag.
Micke for ju iväg och skulle shoppa sa han och när han kom hem så hade han 2st presenter till mig för att göra mig glad och det lyckades han såklart med! Mitt älskade hjärta, han kan verkligen få mig att må bättre..
Kinderägget fick mig att le extra stort och så var den dagen räddad.


  


På kvällen spelade vi lite Nintendo Wii och bara myste järnet. Efter att vi hade käkat våra mumsiga våfflor till middag så hittade jag mina killar såhär på golvet, man blir ju alldeles varm i hjärtat <3 :


Ursäkta kvalitén (mobilkameran)

Imorgon är det redan söndag och då är det BF. Får se om bebis behagar att komma på den planerade dagen vilket jag INTE tror men man kan ju alltid hoppas. Fast jag har lovat Tesse att inte föda imorgon eftersom vi ska ha pysseldag så jag får väl snällt hålla inne 1 dag till då. Hahaha :) Nä, jag längtar så sinnessjukt mkt så bebis får komma nu precis när den vill. Jag är inte ens lite nervis inför förlossningen.. jag vill bara ha vårat underverk i famnen. Jag vill bli MAMMA <3 

Nåväl, till annat.. Jag sa ju att jag hade gjort en present här i går. En tavla som jag ska ge till mina svärföräldrar..
Nu är det så att dom är borta med husvagnen över helgen så jag är 100% säker att dom inte läser min blogg idag. Och eftersom jag ska ge den imorgon direkt dom kommer hem så tänkte jag lägga ut den här så ni får tjuvkika lite. Men jag kanske ska dra historien bakom tavlan också.
Förra året under jakten så försvann svärföräldrarnas hund Doglas. Vi var ute och letade hela familjen efter honom men jaktområdet som dom jagar på är enormt och det är mycket skog att leta igenom. Det hade kommit lite snö och Doglas var vit så det var extra svårt att se honom fast han hade en varselväst på sig.
Vi hittade INGA spår (vilket var väldigt konstigt) eller nåt och tyvärr efter många, många dagars sökande så fick vi ge upp hoppet om att hitta honom.
Han var borta och det värsta av allt var att vi aldrig kommer få veta vad som hände honom. Förmodligen är han i hundhimlen nu och vi saknar honom allihopa :( Han var en underbar, lugn och snäll hund med en väldigt speciell personlighet. Och tavlan jag har gjort är ett minne av Doglas som jag hoppas att mina älskade svärföräldrar inte tar illa upp för och att dom kan titta på den och minnas honom med glädje och kärlek..
Vila i frid älskade Doglas.. du finns alltid i våra hjärtan <3


  

Texten som står där lyder såhär:

Jag stod vid din säng i natt, jag kom för att titta till dig.
Jag såg att du grät och hade svårt för att sova.
Jag viskade försiktigt för att trösta dig när du torkade bort en tår:
"Det är jag, jag har inte lämnat dig, Jag har det bra och jag mår bra
Jag är hos dig".


Jag satt bredvid dig när du åt frukost, jag såg när du spillde ut lite kaffe.
Du tänkte på alla gånger du sträckt ut din hand för att smeka mig.


Jag var med dig i affären idag, dina armar börjar värka.
Jag önskade att jag kunde ta några paket åt dig.
Jag önskar att det var mer jag kunde göra för dig.


Jag gick med dig hem och såg när du fumlade med nyckeln.
Försiktigt la jag min tass mot ditt ben, log och sa;
"Det är jag"


Du såg så fruktansvärt trött ut när du sjönk ner i fåtöljen.
Jag försökte så hårt att få dig att förstå att jag stod vi din sida,
att det är möjligt för mig att vara hos dig varje dag.
Jag säger uppriktigt till dig; "Jag lämnade dig aldrig".


Du satt mycket tyst, sedan log du,
jag tror att du då, i kvällens stillhet förstod att jag var hos dig.
Dagen är över, jag ler när jag ser dig gäspa och säga;
"Gud välsigne dig, vi syns i morgon".


När tiden är inne för dig att gå över till andra sidan,
kommer jag att springa dig tillmötes och välkomna dig.


Och då kommer vi återigen att gå sida vid sida.


Nä, det går inte att läsa dikten eller titta på tavlan utan att fälla en tår. Då kan ni tänka er hur det gick för mig att göra tavlan igår. INTE lätt kan jag säga er.
Men nu har tydligen Micke och Johan bestämt att vi ska på kina och äta så det är bara att snällt följa med :)

Ha en bra lördag!
Over and Out/N

Härligt...

Med helg. Det är konstigt det där.. te.x jag som är hemma på heltid nu tycker ändå att helgerna är fantastiska! :) Varje fredag så blir man på bra humör och man slappnar av på ett helt annat sätt. Fast i mitt fall kanske det beror på att jag får vakna upp med mitt hjärta under helgen och vi får tillbringa dagarna tillsammans med mys och kärlek :) Bara att få äta frukost ihop är ju helt underbart. Ja, helgerna är helt enkelt bäst!

Idag har jag suttit och pysslat i nån timme. Gjorde en jättefin tavla som ska ges bort i present.
Jag kan tyvärr inte lägga ut bild på den förrän på söndag när jag gett den till dom som ska få den! Men nöjd blev jag och kunde inte låta bli att fälla en tår när jag gjorde tavlan. Ni kommer förstå varför när jag lägger ut bilden sen.

Köpte 3pack med tavlor från Clas Ohlson igår. Mycket billigare än på Dicks Hobbyhörna och jag som gör mycket tavlor så är det lätt värt :)



Micke har åkt iväg på stan en sväng. Själv sitter jag här och funderar om man skulle ta och betala bort dom där räkningarna, men det är ju så TRÅKIGT! Usch..
Nåväl.. Ikväll blire massa mys och kärlek med mina killar. Vi tänkte faktiskt äta våfflor idag. Det var längesen och så är det ju så smaskigt. Så våfflor, en bra film och lite godis! Kan ju inte bli bättre :)



Pluto kom ju hem från jakten med svärfar igår.
Det hade gått kanonbra och han hade stått för ripa men även stött och apporterat! Är en stolt matte <3
Inser nu hur stor han börjar bli våran gosse och hur fårt tiden rusar förbi. Han var ju nyss en liten valp och fick plats i min famn och nu är han en stor jägare. Jisses! :)

Satt och kollade igenom alla bilder från förra året nyss och måste ju slänga in bilder på mig från Peter och Susses bröllop sommaren 2010. Man var lite mindre runt midjan än vad jag är nu. Haha! Känns iaf sjukt att det där är över ett år sen..

 

Ha en bra helg nu allihopa! Njut av varandra och av helgen.
Over and Out/N

:)

BF: 25 September, gissningarna är:


Jag: 1 Oktober, ca. 4050g, 51cm, Flicka

Blivande pappa Micke: 20 September, 3700g, 50cm, Pojke

Mamma Kiiso: 2 Oktober, Flicka

Lillebror Tobbe: 26 September, Pojke

Svägerska Marie: 26 September, Flicka

Tesse: 22 September, Pojke

Micke.F: 30 September, Flicka

Linnea: 4 Oktober, Pojke

Jonny: 23 September, Pojke

Marie.A: 27 September, Flicka

Erica.S: 19 September, Flicka

Pernilla: 3 Oktober, 3870g, 50cm, Pojke

Inga-Britt: 19 September, Flicka

Sandra: 29 September, 3850g, 51cm, Flicka

Sandra J:  15-16 September, Flicka

Evelina: 28 September, Pojke

Nadja: 29 September, Flicka

Lena: 27 September, Flicka

Johanna: 28 september, 3380g, 49cm, Flicka

Johan: 2 Oktober, Pojke

Barnmorska Ingegerd: 28 September, 3500g, 50cm, Pojke

Jennie: 22 September, Pojke

Jim: 29 September, 5000g (hoppas jag inte), Pojke 
Pappa Stefan: 28 September, 3279g, 49cm, Flicka

Bonusmamma Birgitta: 2 Oktober, 3472g, 49cm, Pojke

Lillebror Simon: 24 September, 3200g, 48cm, Flicka

Lillebror Hugo: 25 September, 3150g, 50cm, Pojke

Gällivare tur och retur..

Igår när jag höll på städa här hemma så fick jag jordens kramp i magen. En smärta som jag inte känt förut..
Då jag har haft både sammandragningar, förvärkar och foglossningar så kunde jag utesluta att det var nåt sånt.
Jag ringde min kära barnmorska som bad mig komma in dit. Dom tog en CTG kurva på mig och läkaren kände och klämde på min mage och konstaterade att jag var öm på vissa ställen. Då tyckte dom att jag skulle åka till Gällivare och kolla med deras UL-maskiner så det inte var nåt som hade hänt med moderkakan eller att bebis inte mådde bra. Så jag och Micke hoppade i bilen och begav oss dit. Vi blev varmt bemött på Gällivares förlossningsavdelning och två barnmorskor tog en CTG Kurva även där som såg fin ut och sen gjorde en läkare ultraljud på mig. Allt såg som tur var bra ut men eftersom "man kan inte se all smärta med maskiner" som läkaren sa så ville dom ha kvar mig över natten på observation ifall att det var nåt med bebis, moderkakan eller helt enkelt en förlossning på G.

Det var fullt på patienthotellet så vi fick ett stort och fint rum som Micke också fick sova i. Smärtorna avtog litegrann och jag kunde sova iaf. Hade sammandragningar under natten men ingen kramp som jag hade tidigare.
På morgonen tog dom även då en CTG kurva och det såg fortfarande bra ut så vi fick åka hem och helt enkelt vila och vara uppmärksam så smärtorna inte kommer igen. Så det gjorde vi. Ingen vet fortfarande varför jag fick ont men det kan ju vara så att förlossningen är på G snart, vilket jag hoppas!
Men jag måste ge en stor tumme upp för barnmorskorna och läkarna där i Gällivare. Underbara människor och genomsnälla! <3 Men rädd blev jag igår... usch! Tur att det blev bättre. Det är verkligen inte min vecka måste jag säga.

Nåväl till annat. Våra IKEA möbler anlände ju som sagt igår men eftersom vi var tvugna att åka till Gällivare så fick svärmor ta emot varorna. Idag har vi monterat dom när vi kom hem och det blev SVINBRA i "pyssel & Bebisrummet" Jag ska ju fortfarande hänga upp mina tavellister ovanför skrivbordet och sätta dit min arbetslampa som mamma köpte åt oss när hon var på Ikea. Men det blev iaf jättebra och imorgon ska jag inviga med att pyssla lite i min alldeles egna hörna :)


     

Micke ska även sortera bort lite av sina pärmar så man slipper ha 1000 pärmar på bordet. Inte för att dom tar så stor plats men det är jobbgrejer så han tyckte det var bättre att dom är på jobbet.
Har även sorterat upp mina grejer i arkivskåpet som jag ångrar stort att jag inte beställde 2st av, eftersom det blev ganska tajt med alla mina grejer. Men det funkar iaf:


       
Stämplar & Stansar         Smått & Gott           Blommor och pearls


        
Bokstäver & stickers     Band och snören     Verktyg, Lim, Häftkuddar m.m


Nu ska vi strax iväg till Mamma och krama henne och hennes karl hejdå eftersom dom far iväg till Turkiet 1 vecka och kommer hem nästa helg :) Ikväll kommer våran Pluto hem också och OJOJ vad jag ska pussa på honom.
Jakten hade tydligen gått svinbra och han hade stått för ripa. Stolt matte och husse väntar här hemma!

Nu orkar jag inte skriva nåmer. Är helt slut i kropp och knopp efter allt ståhej dessa 2 dagar.. Jo, förresten.. måste tipsa om denna saft, så jävla god!! hehe:



Over and Out/N

Tack gode gud!!

Idag gjorde jag ett besök hos tandis igen och fick utskrivet kåvepenin mot tandvärken! Tack som F*N säger jag bara. Det tar ju en eller två dagar tills det börjat verka ordentligt men det kan jag ta bara jag vet att det blir bättre iaf. Har inte sovit nåt inatt heller men förhoppningsvis kommer det inte bli fler sömnlösa nätter.
Jag har ju svårt att äta nu eftersom att tugga inte är det skönaste, så jag äter iprincip bara flytande. Igår när Micke var påväg hem från jobbet så bad jag honom köpa vanlig vaniljyogurt men även safariyogurt och det gjorde han men när han kom hem med dom så höll jag på skratta ihjäl mig. Min älskade man hade köpt "minversionen" av de safari jag menade.
Jag har fotat den lille bredvid originalstorleken och ja.. ni kan ju tänka er hur liten den är. Man får nog äta typ 10st såna för att bli lite mätt :) men det är tanken som räknas och han är ju för söt min man.





Jag var även till barnmorskan idag igen och det såg bra ut som tur var. Var ett orosmoment som dök upp igår men idag såg det mycket bra ut, så jag kan andas ut för det också! Skönt!
Ibland undrar jag varför allting händer mig? Halsbölder, tandvärk, magsår, öroninflammation.. Ja, alltid är det nåt :/ Om det finns en gud så gillar han verkligen inte mig! Är less på att iprincip alltid ha nån sorts sjukdom.
Jag har nog syndat för mycket i mina dar?

Nåväl.. till annat. Fick blommor av min älskade mamma idag. Det piggade verkligen upp och gjorde min dag! Tack älskade mamma <3


 

Nu väntar jag på att dom ska ringa från IKEA och säga att grejerna kommer! Måste ta och göra färdigt platsen vars skrivbordet ska stå, så tänkte göra ett ryck här strax. Måste sysselsätta mig med saker för att få bort smärtan i munnen litegrann. Hade behövt köpa helvita tavlor också som jag scrappar på. Mina är slut och jag har en del projekt som kräver tavlor :P Ska ta ett besök på Clas Ohlson och kolla om dom har, annars blir det Dicks hobbyhörna. Jag har ju beställt en gammeldags dymo också från Clas Ohlson. Blir så sjukt snyggt med sån istället för vanlig dymo. Så jag tog och beställde en för endast 139:-. Lätt värt!!!


 

Annars blir det inte mkt mer idag. Hälsa på mamma en sväng ikväll och så skruva ihop möblerna såklart.
Vi tänkte ju först gå ut och äta på ripan idag men eftersom jag inte kan tugga och njuta av mat förrän jag blivit bättre så får det vänta helt enkelt! Men nu ska jag göra ett ryck. Kan ju inte sitta här och slöa hela dagen.

Undra när våran lillskrutt tänker komma ut? Det får ju gärna ske NU!!

Over and Out/N

Klockan tickar :)

BF: 25 September, gissningarna är:


Jag: 1 Oktober, ca. 4050g, 51cm, Flicka

Blivande pappa Micke: 20 September, 3700g, 50cm, Pojke

Mamma Kiiso: 2 Oktober, Flicka

Lillebror Tobbe: 26 September, Pojke

Svägerska Marie: 26 September, Flicka

Tesse: 22 September, Pojke

Micke.F: 30 September, Flicka

Linnea: 4 Oktober, Pojke

Jonny: 23 September, Pojke

Marie.A: 27 September, Flicka

Erica.S: 19 September, Flicka

Pernilla: 3 Oktober, 3870g, 50cm, Pojke

Inga-Britt: 19 September, Flicka

Sandra: 29 September, 3850g, 51cm, Flicka

Sandra J:  15-16 September, Flicka

Evelina: 28 September, Pojke

Nadja: 29 September, Flicka

Lena: 27 September, Flicka

Johanna: 28 september, 3380g, 49cm, Flicka

Johan: 2 Oktober, Pojke

Barnmorska Ingegerd: 28 September, 3500g, 50cm, Pojke

Jennie: 22 September, Pojke

Jim: 29 September, 5000g (hoppas jag inte), Pojke 

Tandvärk och magbild

Imorse vaknade jag upp med JORDENS tandvärk. Mina visdomständer håller på växa ut och det blir ofta infektion runt dom! Och även denna gång verkar det vara nåt sånt. Jag ska på en akuttid till tandläkaren nu vid ett-tiden och förhoppningsvis skriver dom ut antibiotika åt mig för jag kan inte äta nånting. Det gör alldeles för ont.
Jag har även hunnit vara till BM. Hoppas nu att det var sista gången men min magkänsla säger mig att det blir minst ett besök till. Nåväl, vi får se!

Är ingen bra dag alls idag. Brukar ni ha såna dagar då det känns som att precis allt går emot er? En sån dag är det för mig. Jag vill bara ligga i soffan med täcket över huvudet med en stor godisskål och miljoner bra filmer och kanske gråta en skvätt också. SKITDAG!! :(

Jag slänger iaf upp en suddig magbild för V.40. Känns verkligen som att man ska spricka nu och det är riktigt jobbigt på alla sätt och vis. Jag tycker fasiken att vi kvinnor gör det bra som bär på bebisen i 9 månader! All heder åt oss :)



Annars var det en trevlig kväll igår. Blev nån timme pyssel och jag fick 2 sidor till gjort i min "minnesbok" som jag håller på med. Mina bilder jag har skickat in på framkallning borde dyka in här vilken dag som helst.
Dom behövs så jag kan fortsätta med min bebisbok. Kommer bli kanoners.  
Ska ta och skriva ut recepten färdigt också som jag ska sätta in i receptboken som är nästa projekt! :) Många bollar i luften nu! Just the way I like it.

Imorgon tänkte jag och älsklingen gå ut och äta middag på ripan, om dom har öppet men det tror jag väl?
Vi fick nämligen presentkort där när vi gifte oss. Det var ingen liten summa heller så jag gissar att det blir tre rätters. Om jag nu kommer kunna äta vill säga :/ Så nu tänkte vi unna oss det eftersom när bebban kommit så lär det inte bli så lång middag ute. Inte i början iaf!
Annars hoppas jag att möblerna dyker in tidigt så jag har nånting att pyssla med under förmiddagen.

Saknar min Pluto också, sjukt mycket!!
Nä, nu måste jag åka iväg om jag ska hinna till tandläkaren.. önska mig lycka till!!

Over and Out/N

Väntan och längtan..

Ja, då har vi gått in i V.40 och dagarna går för sakta!! Jag längtar så sjukt mkt efter bebis nu och jag längtar ännu mera hela tiden för att jag vet att det är så nära tills vi har vårat mirakel i famnen. Hujja lilla skrutten, kom ut nu!!
Nåväl, jag får springa i trappor och vara i älgskogen och hoppas på det bästa! hehe :) 

Idag har jag inte gjort så mkt. Sorterat än en gång bland alla pysselgrejer. Blir snabbt stökigt när man håller på ta fram och stoppa tillbaka allting hela tiden! Det är därför det blir så skönt på onsdag när vi får vårat skrivbord och mitt arkivskåp som jag kan förvara alla grejer i! Underbart att kunna lämna framme allting om man vill det. Fast jag är ju en "städhitler", så jag gissar att jag kommer ha ordning iaf.
Sen har jag bara vikt in tvätt och småstädat lite. Hämtade även ut våra plastmattor som har kommit från Ellos.
En lång matta till hallen och två korta till köket. Blev svinsnyggt och jag säger bara att plastmattor är guds gåva till människan. Bara att dammsuga dom till skillnad från våra förra mattor kommer vara helt underbart!!
Så här blev det iaf:

   
Hallen

  
Köket

Nu kom hjärtat hem så då ska jag kocka ihop lite blodpudding och sen åker han till Robban och hälsar på så jag bjöd in Tesse på ännu en pysselkväll. Ja, jag vet.. IGEN!?? tänker ni nu men det är ju så förbaskat kul ju ;)
Tänkte slänga in en magbild idag men jag gör nog det lite senare i veckan. Håll ut, det kommer! 

Imorgon är det som sagt dags för BM och jag hoppas verkligen att det är sista besöket men jag räknar med ett till efter imorgon! Sen kommer ju IKEA möblerna på onsdag och det kanske är ett bra sätt att få igång förlossningen på? Att skruva ihop dom! Ja, man kan ju alltid prova..

Nu har Pluto åkt iväg på jakt med svärfar, Tommy och Niklas. Vi lämnade honom i tuolla igår kväll och det är lika jobbigt varje gång. Men denna gången hade jag bara gråten i halsen så jag kunde behärska mig ändå!
Men dom kommer ju hem till helgen så då får jag pussa på mattes hjärta igen <3

   

Nä, jag har faktiskt inge mer vettigt att skriva...

Over and Out/N

Pysselmani..

kan man säga att jag har nu...
Igår satt jag och Tesse hela förmiddagen och eftermiddagen och pysslade och vi har även suttit i morse några timmar. Hon skulle ändå komma på morgonkaffe, så då lämnade hon sina scrapgrejer igår kväll så vi kunde köra några timmar idag också! :) Helt beroende är man ju! Men det gäller att passa på och det är ju så roligt när man har så mkt grejer att använda sig av.
Jag blev klar igår med min "'Välkommen" skylt som hänger på ytterdörren nu! Hittade ett papper på Dick´s hobbyhörna som passade PERFEKT till tavlan så man behövde inte pyssla sönder tavlan eftersom pappret var så fint och passande som det var. Det fattas såklart ett namn på tavlan men jag har skrivit ut på dymon dom två namn vi har i åtanke till bebisen, så kan jag sätta dit det så fort vi vet vad det är för liten krabat där inne.. En M**** eller en M*****. Så här blev resultatet iaf:



Uppe i vänster hörn saknas ett namn.. <3


När jag var färdig med den så gjorde jag en fin present som jag tyvärr inte kan lägga upp bild på förrän personen som ska få den har fått den. hehe... Men den blev jättefin iaf.
Nu har jag börjat med nästa projekt som är en "minnesbok" eller vad man ska kalla det.
Det är ett häfte med alla speciella datum och minnen som skett genom åren sen jag och Micke träffade varann! Jag har bara hunnit göra nån sida och har massor kvar att göra. Men när den är färdig så kan det vara kul att ha den stående på fönsterbrädan eller hänga upp den på väggen så vänner och bekanta kan kika i den :)
Slänger upp det jag åstadkommit hitills med den:




   


Denna sida är inte riktigt klar ännu. Lite småfix kvar ;)


Annars har vi tagit det lungt under helgen. Micke hoppade in och jobbade lite så det har varit två trötta människor här hemma. Jag har så svårt att sova under nätterna så jag är så sjukt trött på dagarna och kvällarna och Micke är trött för att han stiger upp så tidigt!

Till veckan ska jag ut på ärenden, besök hos BM (förhoppningsvis för sista gången) städa, baka lite och sen blire såklart lite pysslande och umgänge med mina kära vänner! Kanske hinner vila lite där emellan också..

Men nu ska jag kocka middag och sen ge Pluto en omgång med klotången, borsten och tvätta öronen så han är fräsch och fin inför jakten. Vi åker ju som sagt och lämnar honom till svärföräldrarna ikväll. Usch, lika jobbigt varje gång :,(

Hoppas ni alla har haft en bra helg. Imorgon går vi in i V.40 by the way!!

Over and Out/N

8 dagar kvar till BF

BF: 25 September, gissningarna är:


Jag: 1 Oktober, ca. 4050g, 51cm, Flicka

Blivande pappa Micke: 20 September, 3700g, 50cm, Pojke

Mamma Kiiso: 2 Oktober, Flicka

Lillebror Tobbe: 26 September, Pojke

Svägerska Marie: 26 September, Flicka

Tesse: 22 September, Pojke

Micke.F: 30 September, Flicka

Linnea: 4 Oktober, Pojke

Jonny: 23 September, Pojke

Marie.A: 27 September, Flicka

Erica.S: 19 September, Flicka

Pernilla: 3 Oktober, 3870g, 50cm, Pojke

Inga-Britt: 19 September, Flicka

Sandra: 29 September, 3850g, 51cm, Flicka

Sandra J:  15-16 September, Flicka

Evelina: 28 September, Pojke

Nadja: 29 September, Flicka

Lena: 27 September, Flicka

Johanna: 28 september, 3380g, 49cm, Flicka

Johan: 2 Oktober, Pojke

Barnmorska Ingegerd: 28 September, 3500g, 50cm, Pojke

Trötter..

 


Sitter här med min kopp morgonte och är jättetrött. Har inte sovit många timmar inatt. Vet inte varför men jag har vridit och vänt mig tusen gånger och sprungit på toa typ varannan timme.. Suck! Blir nog en stödvila här på förmiddagen om jag ska orka hela dagen.. 
Snart kommer min älskling hem på lunch så jag får pussa på honom, och efter det ska jag på ICA en sväng och handla och sen på Coop och hämta ut mitt och Tesses paket som har kommit från Pyhobby med alla våra scrapgrejer! Det tänker vi såklart fira med att ha en "pysseldag" imorgon på dagen. Tesse kommer hit så då blire massa struntprat, scrapping och användning av allt nytt som kommit! Det kliar i scrapfingrarna ;)

Igår var vi och firade svärfar som fyllde år och efter det for vi förbi familjen Ejnestrand och fick ÄNTLIGEN träffa lille Max. Så underbart söt och han låg så snällt i min famn och sov. Jag blir lika facinerad varje gång jag håller i en bebis och inser hur man kan vara så liten och att det finns en sån liten krabat i min mage också!
Max är otroligt lik sin storasyster iaf :) Nu fick vi ge våran present som jag har gjort. Jag blev faktiskt nöjd med den och hoppas tavlan sitter fint på väggen hemma hos dom:



Denna väntan på lillskrutten gör mig galen! Jag är inställd på att gå över tiden och jag vet att man inte ska försöka tänka på att det är så nära nu, men hur kan man låta bli? Jag längtar så sjukt mkt och vill bara hålla om vårat underverk! Tiden går för sakta nu på slutet! <3 Sen när man håller i andras bebisar så längtar man ju inte mindre efter sin egen lillskrutt.. Nåväl, snart snart....



Ikväll ska jag bara mysa med min lilla familj. På söndag kväll lämnar vi över Pluto till svärfar igen då dom ska ut på nästa jakt-tur. Denna gången så är det 3st karlar som ska iväg och jaga så vi slipper hamna i samma oro som i tisdags. Usch! Nu känns det lite tryggare.. Men denna gång så ska dom vara en hel vecka så jag måste passa på att pussa på Pluto under helgen!


Nåväl, jag avslutar här med en bild på mig och hjärtat från våran smekmånad i somras!




Älskar dig min Mikael. Igår, idag och för alltid <3


Over and Out/N

Middag...

Igår bjöd vi ju som sagt Mattsson och Stina på middag. Var supertrevligt som alltid och det blev mycket skratt och prat. Blir mycket retande med varandra. Micke och Mattson jobbar på BDX, jag jobbar på KGS och Stina på LTH. Så ni kan ju tänka er vilka diskussioner det blir :) Men konstigt nog är det mest mig dom retar fast vi alla vet att KGS är bäst.. hehe!
Nåväl, jag kockade till fläskytterfilé i pepparsås med pasta och sen pannacotta med hallon till efterrätt.
Kan slänga in receptet här nåndag. Det är superenkelt men är lite förberedelser man måste göra för att få köttet helt perfekt. Det passar såklart att äta det med potatisgratäng, potatis eller ris också men jag är en pastamänniska och eftersom man behöver ugnen till köttet och såsen så är det lite lättare att göra pasta om man nu inte har 2 ugnar! Fotade lite grann under min matlagning. Kanske inte jätteroliga bilder men jag slänger in dom iaf..

       
     Färdigdukat           Hallon på upptining        Smarrig sallad

       
   Steka köttet                  Så god!!       Och tillsammans blir det MUMS!!


  


      
 Middagsgästerna            Pannacotta              Pluto var uttråkad

Pannacottan blir mkt finare om man vänder ut den från skålarna när den stelnat men jag tycker det är bättre att äta direkt från skålen, då slipper man riskera att pajja allt när man vänder ut den! Gott äre iaf :)

Var ju som sagt hos min barnmorska igår och jag måste bara säga att jag trivs svinbra med henne och hon får mig att känna mig trygg. Speciellt nu mot slutet när det närmar sig. Det är nog därför jag är så lugn inför förlossningen också! Jag känner ju henne sen tidigare så det underlättar lite! Det var ren tur att jag fick henne som BM :) Jag scrappade faktiskt ihop ett tack-kort till henne. Jag ville ge någonting för att hon funnits där som stöd och hjälp. Det är ju faktiskt dom som hjälper oss genom graviditeten och därför är det extra synd att man inte får ha sin BM som stöd vid förlossningen också men vad ska man göra.. det är ju Gällivare som gäller. Men jag har hört att dom är bra där så jag litar på det.
Hon blev glad iaf och det var kul att kunna ge något litet som tack.. även om det bara var ett kort!



Nu sitter jag med en kopp te och längtar efter min man som slutar jobbet först om 5 timmar. Då blire iaf besök hos svärfar som fyller år idag, GRATTIS till honom :) Och sen efter det ska vi äntligen och hälsa på familjen Ejnestrand och få träffa lilla Max. Åh vad kul och få snosa på bebis!!

Ha en bra torsdag!!

Over and Out/N

Spännande :)

BF: 25 September, gissningarna är:


Jag: 1 Oktober, ca. 4050g, 51cm, Flicka

Blivande pappa Micke: 20 September, 3700g, 50cm, Pojke

Mamma Kiiso: 2 Oktober, Flicka

Lillebror Tobbe: 26 September, Pojke

Svägerska Marie: 26 September, Flicka

Tesse: 22 September, Pojke

Micke.F: 30 September, Flicka

Linnea: 4 Oktober, Pojke

Jonny: 23 September, Pojke

Marie.A: 27 September, Flicka

Erica.S: 19 September, Flicka

Pernilla: 3 Oktober, 3870g, 50cm, Pojke

Inga-Britt: 19 September, Flicka

Sandra: 29 September, 3850g, 51cm, Flicka

Sandra J:  15-16 September, Flicka

Evelina: 28 September, Pojke

Nadja: 29 September, Flicka

Lena: 27 September, Flicka

Johanna: 28 september, 3380g, 49cm, Flicka

Johan: 2 Oktober, Pojke

Barnmorska Ingegerd: 28 September, 3500g, 50cm, Pojke

Förvärkar deluxe..

har jag haft sen igår kväll.. men nu börjar det lugna ner sig litegrann iaf.
Imorse var jag till barnmorskan. Allt såg bra ut trots att jag samlat på mig så mkt vätska. Men bebis mår fortfarande bra och har sjunkit ännu längre ner i mammas mage. Lillen är inte fixerad ännu men inte långt ifrån!
Gud så jag längtar, blir GALEN!!! <3  

Nu kommer snart min älskling hem med Pluto efter gårdagens hemska oro. Så då ska jag pussa och krama ihjäl dom. Ikväll blire middag med Mattson och Stina. Middagen som vi egentligen skulle ha haft igår men det blev såklart inte av så vi tar det idag istället! :) Ska bli riktigt trevligt.

Har haft Tesse här på snabbkaffe. Hon hade en långlunch och valde då att komma hit på lite kaffe och snabbskvaller. Kul! Jag hade precis tänt lite ljus, satt mig under filten och slagit igång en film. Men det blir alltid trevligare med sällskap. Insåg idag när jag skulle välja en rulle hur många originalfilmer vi har, helt sjukt! Vi kanske borde börja hyra ut filmer mot en avgift. Hehe..
Valet blev iaf "på smällen". En passande film tyckte jag.


   

Det har regnat konstant här i Kiruna i typ 4 veckor nu. Lite deprimerande men man kan ju inte styra över vädrets makter så det är bara gilla läget och göra det bästa av situationen.
Tycker det är mysigt när mörkret faller på under kvällen och man får tända utelyktorna på balkongen.
Mysfaktor på hög nivå..

Har pysslat lite mer med "boken om dig" till bebisen. Jag har lyckats göra 2st sidor till.. En sida där jag ska lägga in en bild på "storebror" Pluto och sen en sida med känslor jag känt under graviditeten. Är ganska nöjd nu faktiskt. Ska bara lägga in lite magbilder och sen blir det inte att göra så mkt mer i boken förrän lillskrutten kommit till världen. Då blire ju massa bebisbilder och hand - fotavtryck och sånt. Kommer nog bli kanonfint.
 
     

Längtar tills våra förstoringar på magbilderna kommer så man får hänga upp dom på väggen och på måndag kommer äntligen våra IKEAmöbler!! :D Då blir det att inreda pysselrummet. Hojja vad roligt! :)

Nä, nu ska jag ta och slänga igång en tvätt och förbereda efterrätten tills ikväll.

Over and Out/N

Hemsk dag!

Har det varit idag. Allt började med att igår for svärfar iväg med Pluto på jakt och han brukar alltid höra av sig när han kommit fram till jaktstugan. Det tar ett bra tag att promenera dit.. ca. 4 timmar om man går ganska raskt!
Men vi hörde ingenting ifrån honom på hela dagen eller kvällen. Igår kväll började jag bli orolig men Micke tyckte inte att jag skulle oroa mig eftersom svärfar varit och jagat där i flera år och att telefonen antagligen bara dött eller nåt. Nåväl, jag sov inte många timmar inatt och tänkte såklart att det värsta hade hänt svärfar och min lilla bebis.

På morgonen då vi fortfarande inte hört av honom så blev vi riktigt oroliga. Micke kom hem från jobbet, packade med sig mackor och extrakläder, tog på sig kängorna, hoppade i bilen och begav sig mot byn.
Jag for till svärmor och ville vara där med henne eftersom vi behövde varandras stöd. Inte nog med att det kanske hade hänt Börje nåt så skulle nu Micke promenera flera mil själv ute i skogen!

Jag satt bara med tårarna i ögonen och en klump i magen med svärmor hela morgonen. Det enda vi kunde göra var att vänta och se vad som hade hänt när Micke väl kom fram till stugan. Stackarn har ju typ halvsprungit dit eftersom han kom dit efter typ 3 timmar eller nåt sånt. Micke ringde iaf när han kommit fram och stugan var öppen så då fick vi bekräftat att Börje och Pluto iaf hade varit och sovit där, vilken lättnad!
Men vi vågade inte fira ännu förrän dom kommit tillbaka till stugan. Så Micke väntade i kojan och sa att han ringer när Börje och Pluto dykt upp och efter ca. en halvtimme så ringer Börje till svärmor från Mickes telefon och säger att allt är lugnt. Hans telefon hade bara dött och inte startat igen! Förstå vilken LÄTTNAD att allt var ok!
Man ska fan inte vara själv ute och jaga. Man ska vara minst 2st och hädanefter så tycker jag att karlarna kan syssla med syjunta eller nånting istället så slipper man oroa sig!!

Men tänk innan mobilerna fanns, inte oroade sig kvinnorna då? Då var männen ute i skogen i veckor utan att höra av sig och det var inge konstigt med det. Men nu när man är van att höra ifrån dom och det går en hel dag utan ett ljud så blir man såklart orolig. Jag är så glad att ingenting hade hänt iaf och det kanske finns en gud ändå?
Vet inte vad jag hade gjort om svärfar och älskade Pluto varit försvunnen?
Micke stannar där tills imorgon och imon kommer alla tre hem och jag får krama om mina två älsklingar igen och skälla på svärfar att om han skrämmer oss sådär igen så får han ett stort kok stryk!! :)

Nåväl, denna hemska dag slutade iaf bra och nu är jag hemma igen och helt slut så ska strax krypa till kojs och sova. Blir dock ensamt inatt men det kan jag leva med!
Älskar mina hjärtan Micke och Pluto så mycket, skulle inte kunna leva utan er!! <3

Avslutar med en bild som togs med mobilen i somras på Pluto. Tycker den är fin:




Over and Out/N

Magbild V.39

Jajamenn.. idag går vi in i vecka 39 och känner att bebis mer än gärna får kika ut nu! Men det bestämmer ju inte jag så det är bara le, se glad ut och vänta lite till! Nu är längtan iaf olidlig!! <3
Så jag slänger upp en lite suddig magbild här tänkte jag. Magen har sjunkt rejält nu så jag hoppas det är nära nu.




Annars så har det varit en riktigt tråkig morgon idag. Ingen Pluto som kom och pussade på mig och Micke for tidigt till jobbet. Sådär, nu har jag varit utan lillgossen i en natt. Nu får han gärna komma hem igen från jakten :)
Hehe.. ne det är bra att han får vara ute med svärfar och springa i skogen så det blir nån jakthund av honom!
Åkte iaf och handlade lite inför middagsgästerna vi får imorgon. Mattsson och Stina ska komma och äta så jag tänkte bjuda på fläskytterfilé i pepparsås med pasta tagliatelle (stavning?) med en god sallad och så blir det pannacotta med hallon till efterrätt! Mm.. kurrar redan i magen :)

Tänkte väl ta och pyssla lite här hemma nu! Jag väntar på min bok jag har beställt från panduro. Det är en helt vanlig, brun bok som jag tänkte scrappa i och göra en receptbok av! Då kan man samla alla sina favoritrecept i den och samtidigt göra nåt kul av det! Håller på med en välkomstskylt till ytterdörren nu så fortsätter väl med den. Annars blir det inte så mkt mer idag. Kanske tar en kort promenad lite senare om kroppen vill följa med.¨



                                         Just Me

Over and Out/N

Köttsoppa och heminredning..

Idag har det varit fullt ös medvetslös hela dagen. Vi började även denna morgon med en riktig lyxfrukost och massa morgonmys. Efter det så satte vi igång med lite hemmasysslor.
Micke har satt upp nya duschstången och det nya draperiet som blev skitsnyggt! Nu har jag bara lite småsaker kvar att göra sen är toan riktigt fin! :)

   

Jag har storstädat hela hemmet. Dammtorkat, dammsugit, skurat, vattnat blommor, skrubbat spisen och ugnen kliniskt rena (riktigt skitgöra men man måste hålla rent där också tyvärr), vikt kläder och lite annat!
Vi köpte ju en ny vardagsrumsmatta igår som jag nu satt på plats. Jag älskar ju ryamattan vi hade men det samlas så mkt skit i den och sen gled den mest omkring på golvet. Vi har ju en hund som röjjer ganska rejält och den mattan låg bara i en hög hela tiden så man snubblade på den och vi blev till slut less, så vi köpte en ny som är snygg som fan, dock inte lika mysig som ryamattan men det funkar!
Har ju även beställt plastmattor till köket och hallen från Ellos som jag hoppas kommer snart..

  

Sen har jag även kokat köttsoppa idag. Har ju tänkt göra det svinlänge och idag tog jag fingrarna ur arslet. Den blev riktigt god! Jag har ju gjort den några gånger men denna gång blev den perfekt! Soppan avnjöt vi med ett glas mjölk och nybakat bröd med smör och ost på. Lite stolt är jag över mig själv, det var väldans smarrigt! ;)
Och vad är väl en riktig köttsoppa utan jättelika klimpar? hehe...

  

Blev en del matbackar också att fylla frysen med:



Efter alla sysslor så var det dags att säga hejdå till Pluto som skulle till svärfar. Dom åker ut på jakt tidigt imorgon så lika att han får sova där inatt. Och vilken SEPARATIONSÅNGEST jag fick.. tårarna sprutade och det var svinjobbigt att säga hejdå till gossen. Dom kommer hem en sväng på torsdag så han är bara borta i 4 dagar men det är ändå jobbigt. Kommer vara så tomt här i veckan. Micke jobbar och ingen Pluto som kommer och pussar mig på morgonen med en viftande svans :( Jag vet iaf att han är i goda händer men som "mamma" så är man ändå orolig för honom! Och även om det är skönt med en paus ibland så kommer jag sakna ihjäl mig!
Så nu har jag ingen aning vad jag ska göra hela förmiddagarna. Om det är någon som vill komma på kaffe, pyssel eller gå och ta en fika på stan med en tjockis så hör av er :)

Igår var det jättetrevligt iaf. Vi blev bjudna på tacogratäng hos Tesse, Jim och Jennie. Det var svingott och det receptet snodde jag hem också. Efter maten så scrappade jag och Tesse medans grabbarna kollade fotboll och Jennie spelade spel på datorn. Vi pysslade några timmar innan vi for hem och slocknade i sängen direkt.
Tack för en trevlig kväll! :)

Nä, nu ska jag tända lite ljus, poppa popcorn och kramas med min karl.
Hoppas ni har haft en bra helg!

Over and Out/N

Utvilad..

Känner jag mig idag. Somnade tidigt igår och sovit länge idag så känner mig pigg som en mört :)
Imorse åt jag en lyxfrukost med älsklingen. Kokta ägg, rostat bröd med marmelad och multivitamindryck! På helgerna brukar vi lyxa till det lite eftersom det är enda gången vi kan äta frukost tillsammans.
Älskar helgerna när jag får ha min man hemma. Kramas på morgonen, som sagt äta frukost och bara mysa! <3


 

När vi satt och åt frukost så kom jag på den brillianta ideén att knäcka ägget mot pannan. Vi gjorde alltid det hela familjen när man fortfarande bodde hemma (fråga mig inte varför, jag har ingen aning, hehe) Men jag tänkte iaf återuppleva gamla minnen så jag slog den mot pannan.. dock lite väl hårt och det blev ett fint litet märke.
Man kanske inte är helt frisk, eller så slog man för många ägg mot pannan när man var mindre? :)




Igår beställde vi kinamat och bara tog det lungt. Senare på kvällen gick vi till fotbollsplanen med Pluto och kastade lite frisbee. Han tycker det är så roligt och jag fotade lite när han och husse röjjde runt.
Man kan inte annat än bli varm i hjärtat när man ser hur lycklig han är.. speciellt efter hans tass-skada och han har fått vara inne halva sommaren!


  

  

  


Och så min absoluta favoritbild:



Vi har nyss varit i laxforsen och hälsat på Mickes morbror och låtit Pluto leka med sin bästis! Vilket ös det är när han och Kasko sätter igång och busa! :)
Vi har även varit på jysk och köpt en ny duschstång (eftersom våran snart ramlar ner i badkaret), ett svinsnyggt duschdraperi och en ny vardagsrumsmatta! Jag ska fota imorgon när vi gjort ett ryck här hemma och fått upp allting. Längtar tills mina IKEA möbler dyker in också. Vilket sker om ca 1 vecka och 2 dagar..

Nu laddar vi om för att åka till Syster och Jim där vi ska bli bjudna på tacogratäng! :) Packar med mig pysselgrejerna också så grabbarna får snacka fotboll och jag och Tesse kan pyssla efter maten.

Ha en bra lördag allihopa.

Over and Out/N

Veterinär & Tandläkaren

Idag har det verkligen varit full rulle sen jag steg upp vid 8-tiden. Först for jag med Pluto till veterinären eftersom han har fyllt hela 1år så var det dags för vaccination och efter det blev det att luncha med Micke på malmia.
När vi hade ätit klart så ringde jag svärfar och frågade om han kunde vara hundvakt medans jag gjorde alla ärenden och det kunde han ju såklart!
Så jag for och lämnade Pluto till honom och sen åkte jag till Tesse som är hemma från jobbet med sin stackars mage som tjorvar. Vi gjorde iaf en beställning på massa pysselgrejer. Kom undan billigt denna gången också med tanke på hur mkt man köper. Google är verkligen min bästa vän, det är där man hittar alla sidor :)


Nåväl, efter det for jag på ICA och storhandlade och sen hem och lämna varorna, snabbt borsta tänderna och bege sig till tandläkaren! Tog inga röntgenbilder nu eftersom jag är gravid och hon sa att det var bättre att komma tillbaka efter jag fått barn. Men hon tog bort lite tandsten iaf (Ajaj) och sen fick jag en ny kallelse i Januari och jag fick INTE komma om jag inte tar med bebisen. Hehe.. hon är som go min tandläkare :) Då är det väl bara att göra som hon säger så man får ha fina tänder!


Fick sån superlängtan efter julen idag. Längtar tills man får julpynta, göra julkort och pyssla, lyssna på julmusik, sätta upp granen, köpa julklappar till alla, julbaka en massa och bara vara med sina nära och kära. Jag älskar verkligen juletider.
Det är så mysigt när man är ute och promenerar i mörkret och ser alla stjärnor och ljusstakar som lyser i fönstren och alla blinkande granar ute på gårdarna. Det är bara att konstatera att julen är helt enkelt underbar!! Eller vad tycker ni?
Det roliga är att första julen jag och Micke spenderade ihop så var det vara vi 2 på julaftonsmorgon, förra julen var det jag, Micke och Pluto och denna jul så är det Jag, Micke, Pluto och bebis! Våran familj blir större för varje år.. lycka <3

Bilder från förra julen då våran lilla Pluto var en liten skrutt, endast 4 månader gammal:

     

Ikväll blire kinamat och mys här hemma. På måndag ska ju Pluto ut på jakt med svärfar så vi ska lämna dit honom på söndag kväll. Jag kommer ha sån separationsångest och om jag känner mig själv rätt så kommer jag gråta floder. Det kommer nog bara behövas en natt för att inse hur mycket jag kommer sakna gossen. Kommer vara tomt här hemma när han är borta :( Så ska passa på att mysa gärnet med honom idag och imorgon!

Nu blev det ett jättelångt inlägg igen.. Sorry!

Over and out/N

Fixa och Trixa!

Idag har jag varit otroligt seg. låg i sängen till typ 9-tiden och sen tog jag mig upp och tänkte städa lite men jag orkade helt enkelt inte :/ Förstår inte varför jag är så trött just idag?

Fick ju mitt paket från Pappersmarknad igår och jag är supernöjd med alla grejer! För det lilla jag betalade så var det verkligen värt. I väntan på mitt skrivbord och arkivskåp från IKEA så har jag sorterat alla mina scrapgrejer idag. I alla fall alla småsaker som man har blandat lite hur som helst. Nu har jag sorterat upp det i olika kategorier och det funkar bra tills jag får mina förvaringsskåp :)


             
Blandade småsaker          Stämplar, verktyg, lim m.m

            
Smart pappersförvaring             Bokstäver

            
           Ramar                      Presentpåsar, kort m.m


Tänkte tipsa om en grej som vissa av er säkert redan kommit på. Om det är nåt som jag har svårt att hitta ett bra sätt att förvara på så är det band. Vet inte vad ni tycker men jag hatar att ha allt i en hög. Blir bara massa trassel. Så nu har jag samlat på mig toalettrullar som jag sätter banden på. Börja och avsluta med en liten tejpbit eller häftdyna bara så kan man dra ut så mycket band eller snöre man behöver utan trassel eller tjorv. Ett billigt alternativ och jag tycker det funkar bra. Jag har sorterat dem efter färg också för att vara extra petig.
Har man stora och breda band så kan man använda en hushållsrulle istället som är större. Jag ska sätta mina stora band på större rullar så fort jag använt upp allt papper :) Tills dess förvarar jag dom större banden i en korg.


 

Nu menar jag ju inte att jag är värsta pysseldrottningen. Jag lär mig ännu jag också och eftersom det är min hobby just nu så blir det mycket "pysselprat" och lite roliga tips. Jag delar gärna med mig av det jag kommer på. Hoppas inte ni tycker att bloggen blir tråkig att läsa i längden!
När bebisen kommer så gissar jag att det blir mycket bebisprat, tips och bilder om det istället :)

På tal om annat så är jag ju på jakt efter en bra symaskin. Så om ni har tips på någon som ni vet är bra och prisvärd så lämna gärna en kommentar och tipsa!

Nåväl, ikväll blir det nog inte mer än att tända ljus, krypa ner i soffan med en kopp te och bara dega framför Tv:n. Orkar nog inte desto mer. Har ont i hela kroppen och är som sagt helt orkeslös idag!

Over and Out/N

......

BF: 25 September, gissningarna är:


Jag: 1 Oktober, ca. 4050g, 51cm, Flicka

Blivande pappa Micke: 20 September, 3700g, 50cm, Pojke

Mamma Kiiso: 2 Oktober, Flicka

Lillebror Tobbe: 26 September, Pojke

Svägerska Marie: 26 September, Flicka

Tesse: 22 September, Pojke

Micke.F: 30 September, Flicka

Linnea: 4 Oktober, Pojke

Jonny: 23 September, Pojke

Marie.A: 27 September, Flicka

Erica.S: 19 September, Flicka

Pernilla: 3 Oktober, 3870g, 50cm, Pojke

Inga-Britt: 19 September, Flicka

Sandra: 29 September, 3850g, 51cm, Flicka

Sandra J:  15-16 September, Flicka

Evelina: 28 September, Pojke

Nadja: 29 September, Flicka

Lena: 27 September, Flicka

Johanna: 28 september, 3380g, 49cm, Flicka

Johan: 2 Oktober, Pojke

Present!

Igår var jag på kafferep hos Marie. Det blev fika och massa skvaller, alltid trevligt och som pricken över i:et så fick jag en present till bebisen som gör att man får ett leende på läpparna!
Den var lite rolig men Micke skrattade inte lika mkt som mig, hehe.
Eller vad tycker ni? Visst är den fin :)




Sen på kvällen så for jag till Tesse för lite kreativa timmar as usual! Har blivit mycket pysslande på senaste men jag ÄLSKAR det och det är så kul när man har så många projekt att syssla med. Då blir man som inte less på att göra en och samma grej. Många som gått med i Creativeclub nu också så jag ska nog kunna få ihop ett bra "pysselgäng". Igår blev det att göra färdigt en present som jag hållit på med (Kan ju såklart inte slänga upp bild på den just nu eftersom jag inte gett presenten ännu) och sen gjorde jag en sida i min "Boken om dig" till bebisen.
Jag har ju lagt upp bilder på framsidan och första sidan i boken så nu tänkte jag dela med mig av de 2 sidor jag gjort nu senast:


   

Den första sidan är UL bilderna som togs i V.20 och den andra sidan är ett "familjeträd" som såklart ska få bilder men måste framkalla dom först så jag kan klistra in dom dit sen. Men jag är nöjd och ska sätta igång med nästa sida redan idag! :) Förresten så har jag hittat ännu en bra sida med billiga scrapbooking och pysseltillbehör som jag rekomenderar er att kika in på. Ännu en hemsida som är tilllagd i mina favoriter ---> Pyhobby 
Hittade massor av roligt där som är prisvärt!

Är nyligt hemkommen från BM. Allt såg bra ut och bebis vekar trivas där inne. Har dock samlat på mig väldigt mkt vätska, speciellt i ansiktet och händerna men det visste jag redan innan jag gick dit iofs.
Så ska på en extra kontroll nästa vecka också. Skulle ju egentligen haft tid först om 2 veckor men eftersom jag samlat på mig så mkt vätska så vill dom kolla så allt ser bra ut fram tills att bebisen kommer.
Skönt iaf att allt såg bra ut annars! Längtan är verkligen stor nu. Många frågar mig om jag är rädd för förlossningen och det är jag INTE det minsta faktiskt. Jag har väntat i 9 månader nu på vårat underverk och jag längtar bara tills vi har våran guldklimp i famnen. Klart det kommer göra ont och förhoppningsvis blir det inga större komplikationer men jag tar det som de kommer och hoppas att det inte är allt för långt bort <3
Jag kanske känner rädsla här framöver men just nu är det lugnt iaf.

Över till annat.. Imorse när jag steg upp och gick på toa så hittade jag denna lapp på spegeln av min älskling. Det är verkligen de små sakerna man gör för varann som värmer mest. Detta fick mig iaf att le och dagen blev plötsligt lite bättre :)



Förlåt att det blev ett låååångt inlägg nu men fanns ju så mkt att skriva om :)

Nä, nu ska jag ta och bläddra i nya pandurokatalogen och beställa lite grejer tillsammans med svärmor!
Helst hade jag tagit allt som finns där men det är 450 sidor, så det kanske hade blivit lite dyrt?? hehe.
Blir nog att beställa lite julpyssel iaf!
Hoppas ni får en bra dag i detta ruggiga väder.

Over and Out/N

Brunt?

Tonade ju håret igår till mörkbrunt.. fast det blev snarare svart! :) Det gör dock ingenting! var längesen jag hade svart hår och sen bleknar det ju ändå ganska fort när det är toning. Men jag blev nöjd.. det får vara såhär nu tills jag ska till frissan. Då vill jag göra nåt annat kul med barret! Fan att man inte passar i kort hår, då hade jag nog haft det men jag passar verkligen INTE i kort så det är uteslutet.
Fast å andra sidan gillar jag ju långt hår också.. det är svårt de där :/ suck...
Nåväl, här är resultatet iaf:



(jag gillar inte att vara seriös på bild, och då blire såhär.. hehe)

Idag har jag varit och putsat skotern i garaget eftersom det finns en som är intresserad av den och jag har inte tvättat av den sen i våras så det var väl dags att ge den en omgång. Det tar verkligen emot att sälja bort min pärla men jag vet att det är rätt beslut. Just nu iaf!
Den har inte gått långt och den är i kanonskick så jag får förmodligen mer för den nu än vad jag får om jag väntar en säsong till innan jag säljer den. 
Men jag måste erkänna att jag gråter inombords :/


 
Min Kärlek :)

Nu kommer snart min karl in genom dörren. Då blire lunch och lite pussar och sen ska jag föra Pluto till svärfar som ska vara hundvakt en stund medans jag åker till Marie på kafferep och skvaller!
Ikväll packar jag mina pysselgrejer och åker till syster Tesse för lite pyssel igen. Lika att passa på nu innan bebis anländer!

Nu kom min man.. Ha en bra tisdag, snart är det helg igen!!

Over and Out/N

Magbild v.38

Känns lite bättre nu efter mitt deppande här tidigare. Var på stan med svägerskan och fick prata lite och komma bort en stund vilket hjälpte ENORMT mkt! Tack Mari <3
Fikade på Safari och sen gick vi på en snabb shoppingtur. Jag köpte en till ammningsBH, en halsduk till bebis och färgtoning till håret. Har slängt i det och nu är jag väldigt mörkbrun i barret :P Kan fota imorgon!
Vill egentligen gå till frissan men eftersom jag prioriterade mitt pysselskrivbord och de från IKEA så får frissan vänta nån vecka till! ;P Sen har jag ätit middag, kollat en bra film "The perfekt stranger", och fått lite närhet och kärlek av min man vilket var välbehövligt!

Imorgon blire det kafferep hos Marie på förmiddagen och sen eventuellt pyssel hos Tesse om min kropp orkar.
Onsdag är det dags för BM och det är alltid lika kul att gå dit och se hur bebisen mår i magen och se så att alla värden ser OK ut. Vikten är väl det enda som inte är JÄTTEKUL att kolla, hehe! Men nu känner jag hur kroppen bokstavligt talat fylls med vätska. Mina fingrar är som tjock-korvar och de enda skorna som mina fötter vill gå in i är foppisar. Jag känner mig som Shrek! :D Tur att det kommer något bra av allt detta.

Så var det dags för veckans magbild. Vecka 38
Jag står inte ut längre. Nu är det så nära så jag pirrar i hela kroppen av längtan.. om senast 4 veckor får vi träffa våran lillskrutt men jag hoppas såklart det blir tidigare.. Hoppas hoppas! fast lika att tänka att man går över 2 veckor så man inte blir besviken. Nåväl, here it is:


Tycker den ser liten ut, eller vad säger ni? ;P


Sen vill jag bara avsluta detta inlägg med en fin bild på mattes hjärta.
Älskar denna bild:



Okej, nu ska jag ta mitt växlande humör och krypa till kojs!

Over and Out/N

Deppdag!

Jag vet att jag egentligen inte har någon rätt att gnälla eftersom det finns dom som har det fan så mkt värre, men jag måste få ventilera mig..
Idag är en riktig deppdag. Har bara lust att ställa mig ute på gården och skrika allt jag kan! Eller ha en boxningssäck att slå på. Jag känner mig frustrerad, arg och ledsen på samma gång.
Önskar så otroligt mkt att bebis hade kunnat komma nu, känner att jag behöver något som gör mig riktigt glad!
Jag behöver känna mig lycklig! Har knappt kunnat sova och imorse låg jag i flera timmar och bara stirrade upp i taket. Tyvärr vill jag inte säga här vad det handlar om men allt jag kan säga är att det är en bergochdahlbana(stavning??) med känslor just nu.
Snälla bebis! Kom ut redan nu.. mamma behöver dig <3

Brukar ni också få dåligt samvete av att gnälla om småsaker? Tänk hur många det finns som har det tusen gånger värre än en själv men ändå gnäller man om skitsaker. Klart man uppskattar det man har men även de lyckligaste personerna mår dåligt ibland. Tror inte ni också det?
Jag är väldigt lyckligt lottad. Jag har en bra man, ett bra jobb, en fin hund och vi ska snart bli föräldrar och ändå har jag mage att gnälla och tycka synd om mig själv. Egentligen borde jag fan skämmas!
Nu ska jag sluta. Förlåt!

Idag blir det fika på stan med svägerskan. Känner att jag behöver komma ut från denna lägenhet lite!
Kanske orkar med en kortare prommis med Pluto också..

Har inte mer att tilllägga just nu. Kanske uppdaterar senare.. Förlåt att detta blev ett tråkigt inlägg men jag behövde få skriva av mig lite.

Over and Out/N

Kommer någon ha rätt?

BF: 25 September, gissningarna är:


Jag: 1 Oktober, ca. 4050g, 51cm, Flicka

Blivande pappa Micke: 20 September, 3700g, 50cm, Pojke

Mamma Kiiso: 2 Oktober, Flicka

Lillebror Tobbe: 26 September, Pojke

Svägerska Marie: 26 September, Flicka

Tesse: 22 September, Pojke

Micke.F: 30 September, Flicka

Linnea: 4 Oktober, Pojke

Jonny: 23 September, Pojke

Marie.A: 27 September, Flicka

Erica.S: 19 September, Flicka

Pernilla: 3 Oktober, 3870g, 50cm, Pojke

Inga-Britt: 19 September, Flicka

Sandra: 29 September, 3850g, 51cm, Flicka

Sandra J:  15-16 September, Flicka

Evelina: 28 September, Pojke

Nadja: 29 September, Flicka

Dagens projekt!

I ca. 7 timmar har jag och Tesse suttit och pysslat idag och jag tänkte slänga upp dagens projekt som jag hållit på med! När jag och Micke gifte oss så hade vi engångskameror utsatt på borden för att gästerna skulle kunna fota lite under kvällens gång. Vi tänkte att det kunde vara roligt att ha bilder som alla tagit och på lite annat än bara mig och Micke. Det är klart att det inte blir SUPERBRA bilder med engångskameror men vi tyckte ändå att det var en jätterolig idé och kvalitén på bilderna kvittar egentligen.
Men till saken.. Så idag gjorde jag en tavla med utklippta bilder från bröllopet (från engångskamerorna)
Så här blev resultatet och jag är supernöjd!!:


      

    

  

Har flera andra projekt på gång och när jag fått mitt skrivbord så tänkte jag hänga upp tavellister ovanför, och så har jag en rolig idé men det får ni se sen :) Snart får man börja med julpyssel också. Kul!

Over and Out/N

Söndag..

Jaha då var helgen redan slut? Vars försvinner dagarna?
Helgen har iaf varit kanonbra. I fredags var vi ju som sagt på marknaden jag och hjärtat, och på kvällen gjorde vi hemmagjord pizza och kollade på en film. Pizzan blev supergod, tillsammans med vitlöksdressing och fetaost. MUMS!!




Igår var vi hos svärföräldrarna. Jag och älsklingen lånade först deras bastu och tog oss en lång och behövlig bastustund. Det var riktigt skönt! Den dagen vi köper eller bygger hus så är bastu ett MÅSTE enligt både mig och Micke :) Sen bjöds det på tacos och massa struntprat. Väldigt trevligt!
Fick en present av svärmor också som hon har gjort till bebisen. Så söt! Tack svärmor :)




Nu sitter jag och väntar på Tesse. Vi ska ha en pysseldag igen.. så dags att ta fram sin kreativa sida :)
Men nu har jag 4st projekt som jag håller på med så det blir nog inga problem att komma på nåt att göra iaf.
Jag har konstaterat att jag har världens bästa man!! Igår så beställde jag ett 2 meter långt skrivbord till vårat 3:e rum från IKEA. Jag får alltså ÄNTLIGEN mitt pysselrum som jag velat ha så länge. Vi ska möblera om lite och ta bort en bokhylla som vi inte använder desto mer så vi får plats med skrivbordet.
Jag får även en stol, bra lampa och ett arkivskåp för alla pysselgrejer och tillbehör! Eller får och får.. vi köper :P
Och det blir ju även ett bra utrymme för oss att sitta och flugbinda :) Plus att nu kan jag även köpa min symaskin som jag också velat ha så länge! Jag är så glad!!! :D Kommer bli kanonbra...


   

Micke och Pluto har åkt iväg till skogen en sväng för att vandra, fota och träna lite jakt!
Pluto ska ju som sagt ut på sin första jakt om 1 vecka med svärfar så det är bra att Micke är och tränar honom lite. Vi har ju köpt ett GPS halsband åt vovven också så ifall att han skulle springa bort så hittar man honom igen. Så dom skulle prova hur det funkar med den också.



En lite suddig bild på mina killar påväg ut på äventyr!

Nä, nu ska jag ta och koka lite te och plocka fram alla pysselgrejer. Hoppas ni också har haft en bra helg.

Over and Out/N

Fynd!

Igår följde jag med Tesse till affären lilla scrap här i stan. Hon ska stänga igen och hade 50% rabatt på allting i butiken!! Fyndade en hel del och jag hade nog kunnat shoppa för bra många mer 100-lappar än vad jag gjorde men lite får man hålla i plånboken. Nu när man ska bli mammaledig och allt.
Gjorde iaf dessa fynd som jag redan har storplaner för vad jag ska göra av dem: 





    
     Olika papper                Bokstäver                   Fina band


 
   Lim & verktyg        Helvita tavlor att scrappa på


Tillsammans med detta och allt jag beställde från www.pappersmarknad.se så kommer jag att kunna göra massa roligt pyssel både till hemmet och presenter att ge bort! :)
Nu känner jag att jag har inspiration till 1000% och den inspirationen tänker jag använda nu!
Det brukar komma i vågor det där pysselsuget men det är ju mkt roligare att pyssla ihop med andra än att sitta själv. Visst, ibland kan det ju vara skönt att sitta själv också men jag är en sällskapssjuk människa så jag är gärna ett gäng! Tror det är hösten som gör att jag får sånt pysselsug. Man kan tända ljus, ta en kopp te och bara sitta och pyssla med lite mysig musik i bakrunden, eller vad tycker ni.. låter det inte underbart? :)

Idag fick jag vakna upp med min älskade man som är ledig idag. Vi åt en lyxig frukost och sen for han iväg på ett möte med jobbet (ja, han var ju ledig men var tydligen tvungen att gå på mötet iaf). Han var inte borta länge så när han kom hem igen så hoppade vi i bilen och for upp på höstmarknaden.
Köpte de gudomliga tunnbröden, godisremmar och en bitleksak till Pluto. Hade velat köpa sockar också men jag har så många par så finns som inte plats i garderoben :/ Det får bli att köpa nästa marknad istället...

Nu har Micke åkt iväg på en tennisrunda med Thomas och jag sitter och myser med Pluto här hemma.
När han kommer tillbaka så blir det hemmagjord pizza och en bra film! 
Imorgon blir det bastu och tacos hos svärföräldrarna och Micke & svärfar ska träna med Pluto.. lite apport med en ripa som svärfar har nedfryst. Ska bli spännande att se hur han beter sig med den, men det går säkert bra :)

Nåväl, nu ska jag ta och hoppa i duschen och sen förbereda i köket för pizzabak!
Ha en bra fredag alla kära vänner och trogna bloggläsare :)


Over and Out/N

Resultat av fotograferingen.

När jag och Micke gifte oss så fick vi presentkort på "magfotografering" av våra älskade vänner.
Så i Juni innan semestern så var vi och fotade oss hos fotografen.
Nu har vi beställt vilka 2 foton vi vill ha som förstoringar att hänga upp på väggen här hemma. Jag tänkte sätta in några av bilderna han tog men jag säger dock inte vilka som vi tagit förstoringar på ;) Jag är supernöjd med bilderna och det var en perfekt bröllopspresent!


    




För övrigt så var jag på pysselkväll hos Tesse igår. Emma joinade oss också och det var jättetrevligt!
Gjorde ett grattiskort och sen fortsatte jag med min "boken om dig" till bebisen.
Tänkte fortsätta lite ikväll om jag inte har annat för mig!

Nu längtar jag verkligen tills lillen kommer! Och bara för att jag håller på dö av längtan så kommer jag gå 2 veckor över tiden. Jag vet ju att man inte ska tänka så mkt men hur kan man låta bli?
Hur kan man låta bli att längta efter det lilla livet man har haft i magen i 9 månader.. Nåväl, jag hoppas iaf att bebis är en lika stressad människa som sin mor och vill komma ut fort :)

Som ni ser så har jag även en ny design med lite höst inspirerat! Jag är supernöjd och kul med nytt även om jag älskade min förra design också. Tack Marie för hjälpen.. Du är bäst <3

Over and Out/N

Choklad & Bärmuffins

 


Nu tänkte jag slänga upp receptet på Hallon/Blåbär och Chokladmuffinsen jag bakade i förrgår..
Enkelt recept och du kan smaksätta med iprincip vad du vill. Choklad, russin, bär, frukt eller om man bara vill smaksätta med citron så kan man riva ner skal från en halv citron i. Jag gillar att göra muffins p.ga variationerna man kan göra. Men nog babblat, här kommer receptet:

200g smör eller margarin
3 dl socker
3 ägg
1 dl vatten
4 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver


Smaksättningar:
1 msk vaniljsocker
Rivet skal av ½ citron eller apelsin
ca. 1 ½ dl hackad blockchoklad eller russin
ca 1 ½ dl frysta bär
2st äpplen i tunna klyftor, doppade i kanel.


Sätt på ugnen. Smörj och bröa en muffinsplåt eller sätt muffinsformar i plåten (det bästa)
Rör smöret och sockret poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Smaksätt med hackad blockchoklad, skal av citron, russin eller vaniljsocker. Häll i vattnet.
Rör ner mjölet blandat med bakpulvret. Fördela smeten i formarna (jag tycker det är enklast att använda 2 st skedar som du blöter när du ska sätta smeten i formarna)
Om du inte smaksatt smeten, lägg eller stick ner bär eller frukt i den.

Grädda i mitten av ugnen, små formar i 225 grader i ca 10 min, STORA i 200 grader ca 25 min.

Ät varma tillsammans med ett glas kall mjölk. Hoppas det smakar :)

Over and Out/N

.

RSS 2.0